Logo eilandennieuws.nl

Oorverdovende start kinderboekenweek op de Groen van Prinstererschool

MIDDELHARNIS - De sirenes van de brandweerwagen loeiden dinsdagochtend bij de Groen van Prinstererschool meerdere malen door de straten van Middelharnis. Er was gelukkig geen brand, maar de spits van de kinderboekenweek werd afgebeten op het schoolplein voor de school.

Tekst en foto: Rody Vlietland

Het thema "Reis mee" van de kinderboekenweek werd ingeluid met allerlei vervoersmiddelen, van racefietsen, kruiwagens en eenwielers tot aan oude Mercedesauto's, motoren en vrachtwagens, er was van alles te vinden op het plein van de groen van Prinstererschool. De leerlingen kregen uitleg over de voertuigen die op het schoolplein stonden, na de lessen was het tijd voor een kleine quiz die de leerlingen van de basisschool moesten maken.

Een lerares uit groep drie vertelde: "In principe blijven we 's morgens het normale lesrooster met het bijbehorende lesmateriaal hanteren, maar in de middag besteden we aandacht aan het thema van de kinderboekenweek."

De kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van vervoer met het thema "Reis mee". De kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende 'week' van tien dagen in september en oktober, ter promotie van het kinderboek. Tijdens deze week geven deelnemende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag het kinderboekenweekgeschenk mee, dit is een uitgave van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), deze stichting houdt zich bezig met het stimuleren van het lezen en bezitten van Nederlandse boeken.

Meer berichten