Logo eilandennieuws.nl
Bij de brandweerwedstrijd moesten de korpsen onder andere een persoon bevrijden die bekneld zat onder de heftruck. Foto: TV Schijndel
Bij de brandweerwedstrijd moesten de korpsen onder andere een persoon bevrijden die bekneld zat onder de heftruck. Foto: TV Schijndel

Dirkslandse brandweer beste van heel Nederland

DIRKSLAND - In Schijndel was afgelopen zaterdag het landelijk kampioenschap voor brandweerlieden. Daarbij zijn de mannen van het Dirkslandse brandweerkorps met de overwinning naar huis gegaan. Op Facebook schrijven ze: "Na lang proberen is het gelukt om landskampioen te worden van de hoofdklasse."

De weg naar het kampioenschap was lang. In meerdere rondes kwam de ploeg uit Dirksland steeds een stap verder. Er hebben ruim 650 ploegen deelgenomen aan de strijd om het Landskampioenschap. Zes ploegen wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de het kampioenschap van de hoofdklasse. Tijdens de wedstrijd bestond het scenario uit een felle brand in een bedrijfspand. Medewerkers proberen de heftrucks in veiligheid te brengen, maar door de haast valt een heftruck van de trailer af en raakt er een persoon bekneld. Tot overmaat van ramp kan er geen contact meer worden gelegd met twee brandweerlieden in het brandende pand, later blijken er ook nog drie werknemers vast te zitten in de kelder onder het pand dat volstaat met rook.

Bij deze uitdagende en belangrijke wedstrijd scoorde Dirksland 1830 punten. Dat was ruim voldoende om de landstitel in hoofdklasse in de wacht te slepen. Een bijzondere prestatie. Bij thuiskomst werd het Dirkslandse brandweerkorps onthaald door hun collega's van de Olympiakazerne. Die zorgden met een reusachtige waterboog voor een feestelijk ontvangst.

Meer berichten