Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Praat mee over eenzaamheid!

GOEREE-OVERFLAKKEE - Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt men aandacht voor dit probleem. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Mensen ervaren een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen of hebben minder contact met anderen dan gewenst. Gevoelens van eenzaamheid kunnen invloed hebben op de gezondheid en kwaliteit van leven.

Stichting ZIJN wil graag met u in gesprek over eenzaamheid in het algemeen. Ze gaat dit doen in de vorm van een dialoog aan de hand van stellingen over eenzaamheid.
Een dialoogtafel is een groep van maximaal 10 personen die met elkaar in gesprek gaan over een vooraf vastgesteld thema, in dit geval dus 'eenzaamheid'. Je verkent dat thema en wisselt ervaringen, dromen en mogelijkheden uit. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.
De dialoogtafels worden aangeboden op vier locaties, u kunt kiezen welke u het beste uitkomt.

Dinsdag 1 oktober in de New Harvest Inn, in de ring van Ouddorp van 19.30 tot 21.30 uur
Donderdag 3 oktober in het Wijkcentrum in Middelharnis van 14.00 tot 16.00 uur
Donderdag 3 oktober speciaal voor jongeren in het Jac in Middelharnis, van 19.00 tot 21.00 uur
Vrijdag 4 oktober in het Centrum in Ooltgensplaat van 19.30 tot 21.30 uur

Om de bijeenkomsten goed te kunnen organiseren, is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt. Dit kan telefonisch 0187 483366 of per mail c.vermeulen @zijngo.nl

Meer berichten