Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Flakkeese deelnemers bedwingen Mont Ventoux voor goede doel

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de striemende regen en met windkracht zes de Mont Ventoux op voor het goede doel. Ruim dertig deelnemers van de Esselink Groep in Middelharnis hebben afgelopen zaterdag de Franse berg bedwongen. Daarmee hebben ze zestigduizend euro ingezameld.

Tekst: Martijn de Bonte
Foto's: Esselink Groep

De deelnemers konden kiezen of ze (hard)lopend of fietsend de beruchte berg wilden beklimmen. Vrijwel alle deelnemers behaalden de top van de ruim 1900 meter hoge Mont Ventoux. Als laatste kwam een meisje van nog maar tien jaar aan bij de finish bovenop de berg. Een aantal wielrenners en een hardloper presteerden het om de 'Reus van de Provence' maar liefst drie keer te bedwingen. De fietsers konden zaterdagochtend onder vrijwel droge omstandigheden de finish bereiken, de wandelaars hadden het zwaarder. Die kwamen in de stromende regen en gierende wind aan bij de eindstreep.

Kindslaven
De actie is bestemd voor Woord en Daad, die zich inzet om kinderen in Haïti te bevrijden uit de slavernij. Teus van Dieren, oud-directeur van de Esselink Groep, vertelt dat uit onderzoek blijkt dat er nog steeds 40 miljoen mensen in slavernij leven. De kindslaven op Haïti, zijn kinderen uit arme families die door hun ouders worden 'verkocht' aan rijke families in de grote steden. Ze hopen hun kinderen daardoor een betere toekomst te geven, maar in de praktijk krijgen ze geen onderwijs en worden ze uitgebuit en misbruikt. De medailles die de deelnemers kregen uitgereikt waren gemaakt in Haïti. Ze symboliseerden een hart en een hand, dat bescherming biedt.

Het evenement met de titel 'Sport for others' wordt georganiseerd door Woord en Daad. Dit jaar namen er 186 sportievelingen deel aan de actie, die samen bijna drie ton hebben ingezameld. Met 31 deelnemers en een opbrengst van 60.000 euro leverden de Flakkeese deelnemers van de Esselink groep een belangrijke bijdrage aan het evenement.

Meer berichten