Logo eilandennieuws.nl
Wethouder Bruggeman overhandigt attentie aan voorzitter Peter Bolkenbaas. Foto: Cor Roon.
Wethouder Bruggeman overhandigt attentie aan voorzitter Peter Bolkenbaas. Foto: Cor Roon. (Foto: Cor Roon)

EHBO Ouddorp biedt al 75 jaar hulp en zorg

OUDDORP – Sfeervol vierde de EHBO-vereniging Ouddorp vrijdagavond in gebouw Eben Haëzer haar 75-jarig bestaan met bestuur, leden en vrienden. Met beelden van hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van de afgelopen jaren. Met een welkomstwoord van instructeur Hester Grinwis-Grinwis en een stimulerende oproep van voorzitter Peter Bolkenbaas aan de aanwezigen om als ambassadeurs mensen te motiveren om EHBO-opleidingen te gaan volgen. Het ledental van de vereniging is redelijk stabiel, maar is wel gedaald ten aanzien van een eerdere periode. Leden van de jubileumcommissie werden in de schijnwerper gezet.

Door: Jaap Ruizeveld

Wethouder Berend Jan Bruggeman (Volksgezondheid en leefbaarheid) was namens het gemeentebestuur naar de feestelijke bijeenkomst afgereisd om niet alleen de jubilerende EHBO-vereniging Ouddorp te complimenteren met haar inzet, maar ook om aan te geven hoe belangrijk het is om in de kernen als vereniging zichtbaar en actief te zijn. Aandacht en support voor de medemens. Zorg en hulp te bieden waar nodig. Omzien naar elkaar. Ook belangrijk in deze tijd waarin ouderen langer thuis wonen. De wethouder gaf aan dat hij, na een eerder bezoek aan de EHBO-vereniging in Ouddorp tijdens landelijke wedstrijden in mei, onder de indruk was geraakt van de werkzaamheden bij hulpverlening.

Nieuwe norm

Namens EHBO Nederland sprak bestuurder Paul Hokke. Hij onderstreepte het belang van aanwezigheid van EHBO-ers die preventief en hulpverlenend aanwezig zijn bij georganiseerde activiteiten in de dorpskern. Dit naast de directe hoofdinzet bij ongelukken en calamiteiten. Hij prees de gastvrijheid van de vereniging. Wees vervolgens op het nieuwe beleid dat vanaf volgend jaar standaard/verplicht zal gelden onder de noemer Veldnorm Evenementenzorg. Hiermee wordt onduidelijkheid weggenomen over wat precies verwacht kan worden van de evenementenzorg. De Veldnorm Evenementenzorg moet duidelijkheid verschaffen over kwaliteit, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en patiëntveiligheid rondom de zorg op evenementen door eerstehulpverleners, zorgprofessionals en zorgorganisaties. Het jubileumjaar van de EHBO Ouddorp wordt dit najaar afgesloten met een spectaculair evenement, een oefening waaraan brandweer en jeugdleden als lotus deelnemen.

Meer berichten