Logo eilandennieuws.nl
Nurse with her hands on the shoulder of a senior woman
Nurse with her hands on the shoulder of a senior woman (Foto: )

CuraMare start met unieke opleiding tot ketenverpleegkundige

GOEREE-OVERFLAKKEE - De ambitie van CuraMare is het verbinden en doorontwikkelen van ketenzorg. De nieuwste ontwikkeling op dit gebied is een unieke opleiding voor ketenverpleegkundigen die in november van start gaat. De ketenverpleegkundige is de schakel tussen ziekenhuis-, thuis- en ouderenzorg. Zo kunnen wij de zorg nog beter afstemmen op de individuele patiënt en cliënt.

Na het volgen van de opleiding heeft de ketenverpleegkundige kennis van de verschillende typen zorg. En weet verbinding te maken en samenhang te creëren met en tussen andere zorgverleners. De ketenverpleegkundige kan een rol spelen in de begeleiding van de patiënt wanneer deze beweegt binnen de keten. Bijvoorbeeld van ziekenhuis naar woonzorglocatie of naar huis met thuiszorg. Onze patiënten en cliënten ervaren de voordelen van CuraMare als unieke ketenorganisatie met ziekenhuis, thuis- en ouderenzorgorganisatie onder één dak. Wij streven naar drempelloze overgangen waarbij de patiënt of cliënt die behandeling of begeleiding krijgt die het meest passend is.

Uniek traject

De opleiding is bedoeld om verpleegkundigen in een periode van 24 maanden klaar te stomen om als ketenverpleegkundigen aan de slag te gaan bij CuraMare. Het opleidingstraject wordt opgesplitst in drie perioden van 8 maanden waarbij 8 maanden in het ziekenhuis, 8 maanden in de ouderenzorg en 8 maanden in de thuiszorg wordt gewerkt. Dit traject is in samenwerking met Breederode Hogeschool ontwikkeld. Breederode Hogeschool verzorgt de inhoudelijke opleiding en neemt de coaching in de vorm van intervisie voor zijn rekening. CuraMare vindt het belangrijk om zorg van morgen te kunnen leveren. De ketenverpleegkundige is hierbij van grote toegevoegde waarde!
Goed opgeleide professionals zijn nodig om kwalitatief goede en verantwoorde zorg te kunnen leveren. Daarom focussen we ons ook op de ontwikkeling van onze medewerkers: CuraMare is een fijne plek om te werken en leren.

Meer weten over de opleiding

Wil jij meedenken en meedoen met de zorg van morgen? Ben je of ken je iemand die geïnteresseerd is in deze opleiding en functie? Neem dan een kijkje op Werken bij CuraMare: https://www.werkenbijcuramare.nl/werken/ketenverpleegkundige/2303393.

Meer berichten