Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Nacht zonder Dak groot succes

DEN BOMMEL - Een klein groepje jongeren heeft deelgenomen aan de Nacht zonder Dak in Den Bommel. Volgens de organisatie was het een "waanzinnig succes". De opbrengst van € 1.200 euro is bestemd voor dakloze meisjes in Oeganda. "We kunnen die meiden al voor € 7,- per jaar steunen via de organisatie TEAR", aldus één van de deelnemers.

Donderdagavond werd er een spel gespeeld. Met behulp van afval moesten de kids een voetbal in elkaar knutselen en daar een wedstrijdje mee spelen, dat doen jongeren vaak omdat ze niet naar school gaan. Ook waren er verschillende vuilnisbakken neergezet, waaruit de jongeren afval konden halen om er een fruit- en groentesalade van te maken. Daarna moesten ze er zoveel mogelijk van opeten om zo punten te vergaren, waarmee ze echt iets lekkers konden verdienen. "Geweldig om te zien hoe ze dat deden. Smerig natuurlijk om uit een vuilnisbak te eten, maar de kids waren wel heel creatief bezig", aldus een toeschouwer.

Het slapen werd niet veel en al heel vroeg werden er stoelen ergens vandaan gehaald en hebben de kinderen met elkaar naar de zonsopgang gekeken. Het was vochtig, koud en hard in de krotjes, "Superleuk voor één keer, maar wat erg als je altijd zo moet leven. We hebben er allemaal iets van geleerd en willen hierbij de sponsoren hartelijk danken".

Meer berichten