Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Burgemeester Grootenboer opent ambulancepost

NIEUWE-TONGE op vrijdag 30 augustus opende burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman samen met algemeen directeur Arjen Littooij van Veiligheids Regio Rotterdam-Rijnmond de nieuwe ambulance post.

Tekst en foto: Rody Vlietland

Na een week geleden een nieuwe ambulance post langs de n57 geopend te hebben in Zwartedijk was het nu tijd voor de opening van de nieuwe post in Nieuwe-Tonge. Arjen Littooij vertelde dat hij de ambulancedienst meer op de kaart wilde zetten en dat deze opening een juiste stap daar naartoe is. De ambulance post wordt ook nog eens een opstalplaats voor een rapid responder. Met een rapid responder is het ambulance personeel sneller ter plaatse dan bij een normale ambulance. Een rapid responder kan precies dezelfde hulp bieden als een normale ambulance, alleen is er geen ruimte om een patiënt te vervoeren. Verder verzekerde Littooij dat de 24-uurslocatie in Goedereede gewoon blijft opereren.

Een "schuurtje"
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman vindt de post in Nieuwe-Tonge een hele verbetering, ze noemde de vorige post in Oude-Tonge een "schuurtje" in vergelijking met de nieuwe post. Verder kaartte Grootenboer in haar toespraak nog aan dat ze het onbegrijpelijk vindt dat hulpdiensten vandaag de dag nog steeds slachtoffer zijn van agressie. De gemeente hecht veel waarde aan de veiligheid op het eiland.

Meer berichten