Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Tim Bienefelt vertrekt naar WK voor beroepen in Rusland

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tim Bienefelt uit Sommelsdijk is nationaal kampioen 'Bakery' en vertrekt daarom op 18 augustus naar het 'WK voor beroepen' in de Russische stad Kazan. Tim maakt deel uit van Team Nederland: 30 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak. Tim leert bij Albeda en werkt bij Bakkerij Koese.

In Kazan strijden meer dan 1.600 deelnemers uit ruim 60 bij WorldSkills International aangesloten landen/regio's in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder patissier, metselaar, stukadoor, bloembinder, meubelmaker en lasser. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers. Voor het eerste doet ook een vmbo leerling mee aan de WorldSkills Junior wedstrijd gastheer/gastvrouw. Ook vertegenwoordigen twee mbo studenten Nederland tijdens de Future Skills wedstrijd Industry 4.0.

Grootste beroepenevenement ter wereld
In het Kazan Expo International Exhibition Centre in Kazan worden door de organisatie 400.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld. Op het evenement komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie uit Nederland. Naast het aanmoedigen van Team NL, wisselen zij de laatste kennis uit op het gebied van o.a. beroepsonderwijs en vakmanschap.

WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

Meer berichten