Logo eilandennieuws.nl
De vierspan van Ouddorper Edwin van der Graaf.
De vierspan van Ouddorper Edwin van der Graaf. (Foto: PSC De Dijkgraaf)

Vierspan De Dijkgraaf neemt deel aan Europese kampioenschappen

OUDDORP - Tweeënveertig vierspanrijders uit heel Europa strijden deze week gedurende drie dagen in het Duitse Donaueschingen om de hoogste trede van het EK-podium. Deze paardenwedstrijd wordt tevens gezien als een ultieme test in aanloop naar het wereldkampioenschap van de internationale hippische sportfederatie FEI dat in Nederland, eind augustus/begin september 2020, in het Limburgse Kronenberg (terreinen Grandorse) wordt georganiseerd. Onder de Nederlandse deelnemers bij het EK is Edwin van der Graaf en zijn team van PSC De Dijkgraaf Hofdijksweg in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

Maandagavond vertrok de formatie van Edwin waarin opgenomen Piet en Anne van den Burg, Tim Redert, Mylene Groen en de jongeren Thomas en Sem. Een vijftal vaste paarden maakte de tocht mee naar Duitsland. Er kan een paard gewisseld worden, licht Edwin toe. De verwachtingen zijn uiteraard hoog gespannen om zich - zeker wat betreft de zevenkoppige Nederlandse afvaardiging - goed te kunnen klasseren. Dit met de wetenschap dat, door een blessure, het beste paard van stal in het Ouddorpse hippisch centrum moest achterblijven.

Kwalificatie
Donderdag is de keuring en vanaf vrijdag volgen dressuur, marathon en de vaardigheidswedstrijd. De Europese titel en de beker gaat uiteindelijk naar de formatie die het minste aantal strafpunten krijgt. Afgelopen week vernam Edwin v.d.Graaf dat hij, namens stichting Vierspan Zuid-Holland, in de Nederlandse afvaardiging was opgenomen. Dit op grond van prestaties die in de afgelopen periode zijn behaald in diverse kwalificatiewedstrijden in Valkenburg, Beekbergen en Kronenberg. Maar dan nog is het de bondscoach die mede aan de hand van de uitslagen van de wedstrijden bepaalt wie er mee mocht naar het EK in Donaueschingen.

Pittig
Het zijn pittige wedstrijden, vertelt Van der Graaf. Eigenlijk is het de wedstrijd van het jaar. En zoals ik al aangaf een meetpunt, waar staan we? Internationaal in dit gezelschap hopen we ons goed te kunnen presenteren. We doen onze uiterste best om voor wat de landelijke afvaardiging betreft rond plek 4 of 5 te kunnen eindigen. Maar het blijft spannend. Immers een kleine fout kan al nadelig tot puntenaftrek leiden.

Menspektakel en herfstmarkt
Op zaterdag 14 september organiseert PSC De Dijkgraaf in samenwerking met PSV De Sasruiters en stichting Vierspan Zuid-Holland op het hippisch centrum aan de Hofdijksweg in Ouddorp een Nazomermenspektakel, Aanvang tussen 10.00 en 10.30 uur. Een evenement voor volwassenen en kinderen. Iedereen kan inschrijven. Ervaren en onervaren menners, individueel, 2 of 4 span, paarden en/of pony's, het maakt niet uit. De oefenmarathon is een combinatie van een wegtraject en een traject met spectaculaire hindernissen waaronder de fraaie waterbak, de heuvel en de brug. Inschrijven via mijnknhs.nl of via een mail naar sasruiter@hotmail.com of info@pscdedijkgraaf.nl. Op het terrein aan de Hofdijksweg in Ouddorp wordt dan (tussen 10.00 en 16.00 uur) ook een herfstmarkt gehouden met talrijke kramen. Een plek reserveren kan tot 31 augustus (06-30230422). Entree tot het gehele evenement is gratis.

Meer berichten