Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Ook na nieuwbouw blijft shuttlebus ziekenhuis rijden

DIRKSLAND – Op dit moment is het bouwvak, maar de nieuwbouw van het ziekenhuis verloopt volgens planning. Op het terrein verrijst een nieuw kantoorgebouw met 130 werkplekken voor de medewerkers 'zonder uniform of doktersjas'.

Tekst en foto: Martijn de Bonte

Eind dit jaar moet de bouw van het pand klaar zijn, in februari nemen de eerste medewerkers hun intrek in het centrale kantoor. Op dit moment huurt CuraMare vijf verschillende panden in de omgeving van het ziekenhuis, zo werken er mensen in het oude gemeentehuis, een voormalig schoolgebouw en een winkelpand. Daardoor zijn de werkomstandigheden niet optimaal, zeker niet tijdens zeer warme periodes. Het nieuwe kantoor is voorzien van moderne techniek en wordt het eerste gebouw van CuraMare zonder gasaansluiting. De bouw van één gezamenlijk kantoor was een langgekoesterde wens voor CuraMare. Het voordeel is dat medewerkers elkaar makkelijker kunnen ontmoeten, dat moet de onderlinge contacten ten goede komen. Het kantoor wordt met een brug verbonden met het ziekenhuis.

Parkeerplaatsen
Een heet hangijzer is het parkeren rondom het ziekenhuis. Na afronding van de werkzaamheden is er volgens de organisatie vrijwel hetzelfde aantal parkeerplaatsen beschikbaar als voor de bouw van het nieuwe kantoor. Het ziekenhuis blijft wel stimuleren om zoveel mogelijk op 'P4' te parkeren, aan de rand van het dorp. Ook na de bouw blijft er een gratis shuttleservice rijden, die bezoekers van de parkeerplaats naar het ziekenhuis brengt en ook andersom.

Meer berichten