Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Marathonbingo op RCN-vakantiepark

Sommige evenementen zijn zo succesvol, dat het voor de hand ligt om ze te herhalen. Zo ook de marathonbingo op RCN Toppershoedje, een camping en bungalowpark aan de Strandweg in Ouddorp. Zestig mensen bingoden afgelopen dinsdag de hele dag.

Door Jaap Ruizeveld

Het organisatieteam, onder leiding van Cor Mazer, zette voor het vierde jaar de bingomarathon op touw en over belangstelling had hij ook dit keer niet te klagen. Een zestigtal vakantiegangers, nagenoeg allen senioren, had zich dinsdag aangemeld om van 10.00 uur tot in de late avonduren de nummertjes af te strepen, op weg naar het ultieme bingomoment.

Het is een doorlopend gebeuren, dat alleen wordt onderbroken door een lunch en diner in brasserie Strandweg op het populaire park. Mazer en zijn vrouw wonen in Rijswijk en komen al 13 jaar naar Ouddorp. Dit keer brengen ze er maar liefst vier weken door in hun stacaravan. En als je zo vertrouwd bent op het park en je een team van enthousiaste medewerkers rondom je heen weet, dan is het een feest om het een en ander te kunnen organiseren. Na deze marathonbingo is er zaterdagmorgen alweer een klaverjasdrive, geeft Mazer aan.

Sponsoren

Mazer vertelt dat er fraaie prijzen zijn voor de deelnemers, dit dankzij support van RCN Toppershoedje, de Viswinkel aan de Weststraat, Echte Bakker Akershoek, de Jumbo, banket uit Veenendaal en fijne ondersteuning van horecagelegenheden uit het hele dorp, somt de organisator op. Zoals van de Groene Lantaren, De Keulsepot tot Eetcafe 't Hoekje.

Bingo is best een gevarieerde bezigheid, met onder de deelnemers leuke sociale contacten. Populair is zeker het 'quickie', waarbij nummers in snel tempo worden opgelezen en waarbij de gehele inleg prijsbepalend is. "Het kan zomaar gebeuren," zegt Mazer, verwijzend naar de slogan van de Staatsloterij. In één keer alle kosten terugverdienen. Samen met zijn team ziet hij al uit naar, bij gezondheid, het eerste lustrumfestijn in 2020.

Meer berichten