Logo eilandennieuws.nl
Acht verenigingen presenteerden zich in de 'Sportstraat'.
Acht verenigingen presenteerden zich in de 'Sportstraat'.

Nieuwstraat is even Sportstraat in aanloop naar GO Sports 2020

Darts, vechtsporten, voetbal, honkbal, handboogschieten, badminton – de Nieuwstraat in Middelharnis stond vrijdagmiddag en -avond geheel in het teken van de sport. Acht verenigingen presenteerden zich aan het publiek en verzorgden demonstraties. Dit alles als opwarmertje richting GO Sports 2020, de 'Olympische Spelen' van Goeree-Overflakkee.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De Nieuwstraat is voor even de Sportstraat. Bij de kramen van de acht verenigingen is het rond vier uur 's middags lekker druk. Vrijwilligers, veelal goed herkenbaar aan de clubkleuren, vertellen over hun sport en hun vereniging. Bij de dartskraam vliegen de pijltjes richting het grote ronde bord. Even verderop, bij Budokai Senshi, oefenen sportieve voorbijgangers hun linkse en rechtse. Een plankje doormidden slaan is ook mogelijk.

'Olympische Spelen'
Ben de Neef is de initiatiefnemer voor GO Sports 2020 en voor deze Sportstraat, die plaatsvindt als mooie aanvulling op de door Middelharnis Centrum georganiseerde Diekdag. "Volgend jaar hebben we GO Sports 2020 op het eiland. Een soort 'Olympische Spelen', die een hele week duren. In de aanloop organiseren we diverse activiteiten, waaronder deze Sportstraat. Sportverenigingen zijn uitgenodigd om hier te laten zien wat ze in huis hebben", vertelt De Neef op het terras van Bij Elles, bijna recht tegenover Budokai Senshi. "Kijk, we hebben de straat in onze huisstijl ingericht", wijst hij op de spandoeken met Go Sports 2020. "Heel gaaf dat de verenigingen hier midden in de zomervakantie willen zijn. Het zijn wel allemaal vrijwilligers…"

Podium bieden
De 'Olympische Spelen' zijn volgend jaar van 17 tot en met 25 juli. Plaats van handeling: in en rond De Staver en op het grasveld bij Tieleman Keukens. "Het idee erachter is: een podium bieden aan de verenigingen en de sporters op het eiland. Iedereen kan en mag meedoen, jong en oud. Er is ook een dag voor mensen met een beperking. Met wedstrijden, een medaillespiegel en huldigingen willen we ook een beetje de concurrentie tussen de dorpen aanwakkeren." Een van de onderdelen is een beachsoccer-toernooi op een tijdelijke zandvlakte.

Streekproducten
Het moet een echt Flakkees sportfeest worden. Op het horecaplein zijn eilandelijke streekproducten verkrijgbaar. Ben de Neef, die al toezeggingen heeft van een kleine dertig verenigingen, verwacht dat GO Sports 2020 ook een mooie samenwerking tussen verenigingen, ondernemers en gemeente met zich mee zal brengen. Alles gericht op een gezonde toekomst van de sportverenigingen op het eiland. Of het nu om korfbal en jeu de boules gaat, of om karate en schieten.

Meer berichten