Logo eilandennieuws.nl
De eerste 29 woningen zijn klaar voor de gasten. Foto's: Ridderstee

Eerste huizen klaar op nieuw vakantiepark Ridderstee

Op vrijdag 2 augustus arriveren de eerste gasten op het nieuwe vakantiepark Ridderstee. De eerste 29 vakantiewoningen zijn klaar. Het totale park bestaat uit ruim honderd vrijstaande vakantiewoningen en moet volgend jaar compleet zijn. De woningen zijn voor 6, 8 of 10 personen.

Het nieuwe vakantiepark is gerealiseerd op grond van De Klepperstee en ligt naast de bekende camping. Bezoekers van het nieuwe vakantiepark kunnen gebruik maken van de faciliteiten van De Klepperstee, zoals de nieuwe zwemvijver. Daarnaast kunnen ze de Vrijheidsweg oversteken om gebruik te maken van de voorzieningen op het park Ouddorp Duin. Dat park beschikt onder andere over een restaurant, speelduin, supermarkt en een strandtheater.

'Past in landschap'
Volgens de organisatie is er gezien het aantal boekingen veel belangstelling voor het nieuwe park. In een persbericht wordt benadrukt dat het park is ingepast in het landschap. Projectontwikkelaar Klaas Bruins Slot stelt: "Tussen oude eiken, grove dennen, mooie elzen en prachtige duinen is het fijn verblijven in Ridderstee Ouddorp Duin. Onze luxueuze vakantiewoningen passen prima in dit kenmerkende landschap. Via wandelpaden ben je zo bij het strand en de zee." Om het beeld niet te verstoren mogen auto's niet bij de huisjes geparkeerd worden, behalve bij aankomst en vertrek.

Eigen zonnestroom
De vakantiewoningen hebben geen gasaansluiting en zijn volledig elektrisch, de stroom wordt geleverd door het naastgelegen, bestaande zonnepark. Daar staan 2.900 zonnepanelen opgesteld. De vakantiewoningen worden verkocht aan investeerders, die er zelf gebruik van kunnen maken of de woning via de organisatie laten verhuren. Het is de bedoeling om na de zomer te starten met de bouw van de tweede fase, daarvan is meer dan 70 procent verkocht.

'Nieuwe kustlocatie'
Jeroen den Hollander van de Klepperstee en Ridderstee Ouddorp Duin Verhuur is enthousiast over het nieuwe park: "Veel gasten uit eigen land, België en Duitsland doen we een plezier met deze nieuwe kustlocatie. Ridderstee Ouddorp Duin is door de unieke ligging in de duinen en aan de Noordzeekust een geweldige zon-, zee- en strandbestemming. Wij verwachten dat onze gasten zich – net als wij – thuis voelen en volop genieten van het park en de omgeving!"

Meer berichten