Afbeelding

Orgelconcert, bingo en Obstaclerun afgelast i.v.m. hitte

Algemeen 476 keer gelezen

In verband met de hitte deze week zijn er meerdere activiteiten op het eiland afgelast. Zo gaat het orgelconcert van Jos van der Kooy donderdagavond in de Ouddorpse Dorpskerk niet door. Ook de bingo van ASV-Oostflakkee as. vrijdagavond in Oude-Tonge gaat niet door. Ook de Kids4Kika Obstaclerun die vandaag zou plaatsvinden gaat niet door. De organisatie vindt het vanwege de hoge temperaturen niet verantwoord om het evenement door te laten gaan.

Weeronline meldt dat het de komende dagen is het snikheet in het land. Landelijk komen de maxima ruim boven 30 graden uit. Ook degenen die hopen te profiteren van wat koeler weer aan zee moeten rekening houden met tropische temperaturen. Voor deze extreme hitte geldt al code oranje. Donderdag kan het lokaal zelfs 40 graden en zo warm is het in Nederland nog nooit geweest. In het hele land komen de maxima weer ruim boven de 30 graden uit. De kans op verkoeling aan de kust door een zeewind is klein. Niet alleen voor de hitte is het oppassen. Vanwege de sterke zonkracht is het verstandig om je goed in te smeren. De UV-index is 7 en dit betekent dat de onbeschermde huid binnen 10-15 minuten rood kan kleuren.

Wanneer verdwijnt de tropische warmte?
Na vrijdag is het nog vrij onzeker hoe warm het precies wordt. Waarschijnlijk wordt het vanaf zaterdag enkele graden koeler, maar met maxima van 24-32 graden blijft het nog heel warm voor de tijd van het jaar. Normaal is het eind juli 22-24 graden. De kans op een bui neemt daarbij toe. Volgende week lijken de maxima uit te komen tussen 25 en 30 graden en blijft het zomers.

Uit de krant