Logo eilandennieuws.nl
Foto:

From Kenya with love in de Wereldwinkel

MIDDELHARNIS - De WereldWinkel in Middelharnis heeft een unicum in de verkoop, mede mogelijk gemaakt door O'Moda.

'From Kenya with love!', puur handwerk, slippers en sandalen van eersteklas geitenleer met accenten als schelpjes of kraaltjes gemaakt en bewerkt door jongeren vanaf 18 jaar.
Ieder paar dat u aanschaft in de Wereldwinkel wordt verpakt in slippertasjes van Afrikaanse stof, lokaal gekocht.
Niet alleen de zomer aan uw voeten, met de aankoop van een paar slippers of sandalen steunt u ook het Kebene Children Home in Kenia.
De missie van Kebene is dat zij er naar streven om de door de Keniaanse Overheid toegewezen, kansarme kinderen een liefdevolle en goede opvang te bieden, hen een duurzame opvoeding en opleiding te geven en hen bij volwassenheid te begeleiden in de integratie in de Keniaanse maatschappij, zodat zij vanaf dan autonoom en ondernemend hun eigen kansen waar kunnen maken in Kenia. Hen liefdevol op te vangen maar met behoud en respect voor de Keniaanse cultuur en haar normen, evenals met respect voor eenieders eigen religie en overtuiging.

Om dit te bewerkstelligen heeft Kebene o.a. een naaiatelier opgezet. Sinds 2016 produceren en repareren zij in hun naaiatelier zelf alle nodige textiel zoals schooluniformen, muskietennetten, bedlakens, gordijnen, etc. Hierdoor zijn zij beetje bij beetje meer zelfredzaam geworden.
De laatste jaren zijn zij verder gegaan door ook eenvoudige goederen te maken voor derden. Zoals de slipperzakjes. De jongvolwassenen van Kebene krijgen tijdens de vakantieperiode (van school) ook de kans om zich verder te verdiepen in bijvoorbeeld het naaiatelier. Hierbij kunnen zij bepaalde talenten ontwikkelen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergoten.
Deze tijd van het jaar volgt het ene festival het andere op. Door de strengere controle bij de ingang is het niet mogelijk om een flesje water mee te nemen. Echter een Dopper (leeg) (die mooie nieuwe groene) mag wel. Koop er meteen de handige haak bij zodat de handen vrij zijn om de artiest(en) toe te juichen.

Meer berichten