Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Leerlingen csg Prins Maurits verrassen zigeuner kinderen in Roemenië

GOEREE-OVERFLAKKEE - Begin november 2018 werd er door de leerlingen van CSG Prins Maurits een actie bedacht, er werd contact gezocht met de Stichting Oost-Europa Werkgroep in Middelharnis om voorlichting te geven over de werkzaamheden van de werkgroep in Roemenië. Begin december hebben twee leden van de werkgroep dit gedaan aan leerlingen van Mavo 1 en Mavo 2, Dhr. Baan en van der Made hebben de presentatie verzorgd met foto's. Na de presentatie zijn de leerlingen allerlei spullen gaan verzamelen zoals: tandenborstels en tandpasta, zeep, shampoo, schrijfwaren en schriften, snoep en speelgoed en nog veel meer.

Alles werd in een schoenendoos gestopt en daarna leuk verpakt en versierd. Op de vrijdag voor de kerstvakantie tijden de kerstviering werden de dozen met spullen opgehaald door de werkgroep om ze klaar te maken in de opslagloods voor transport naar Roemenië, Maar voordat alles ingeladen werd werden de leden verrast door de leerlingen door zelfgeschreven gedichten voor te dragen. De werkgroep wil er graag één uitlichten die veel zegt over de presentatie en het werk van de werkgroep.

Oost-Europa, hemelsbreed niet eens zover bij ons vandaan,
Toch hebben de kinderen daar een heel ander bestaan.
Zij wonen niet zoals wij in een mooi groot huis,
Maar leven daar in krotten tussen brokstukken en gruis.
Het is daarom ook goed om hier aandacht aan te schenken,
Dan weten zij dat er toch andere mensen aan hen denken.
Misschien door hen een aardigheidje te geven,
Hebben zij een klein lichtpuntje in hun moeilijke leven.

Op 19 februari zijn de schoenendozen mee op transport gegaan naar de opslagloods in Roemenië. Op verzoek van de werkgroep zijn ze daar blijven staan tot 10 april zodat enkele werkgroep leden (Jan en Corrie van der Made en Jolanda van der Linde en haar broer Gerard Berkenbosch) ze daar zelf konden uitdelen aan de kinderen. De werkgroep wil de leerlingen van Mavo 1 en Mavo 2 van de CSG Prins Maurits Middelharnis hartelijk danken voor deze mooie actie, wat fijn om te weten dat de jongeren ook zo meelevend zijn met de zigeunerkinderen.

Meer berichten