Afbeelding
Foto: Politie

GHB lab opgerold in Sommelsdijk

Algemeen 1.149 keer gelezen

Een 37-jarige man en een 28-jarige vrouw, allebei afkomstig uit Sommelsdijk zijn dinsdagmorgen vroeg aangehouden in hun woning. In de woning werd GHB geproduceerd.

Nadat er informatie was binnengekomen via onder andere Meld Misdaad Anoniem, stelden agenten van Goeree-Overflakkee in de afgelopen maanden een onderzoek in naar een woning in Sommelsdijk. Er waren veel meldingen van overlast en signalen dat er in de directe omgeving van de woning werd gehandeld in verdovende middelen. Ook zou in de woning het zeer verslavende middel GHB geproduceerd worden. Informatie dat er zowel aan volwassenen als aan minderjarigen gedeald zij worden, was mede de aanleiding dat de woning vanmorgen werd binnengevallen door de politie.

Het tweetal werd in de woning aangehouden. Direct daarna werd de, zwaar vervuilde, woning doorzocht. Daarbij zij verschillende soorten verdovende middelen aangetroffen, waaronder GHB. Ook grondstoffen en materialen om GHB te maken zijn in beslag genomen. Naast dit alles is ook een geldbedrag aangetroffen.

Wat is GHB?
GHB is de afkorting van Gammahydroxyboterzuur. Dit is een stof die iedereen in hele kleine mate in het lichaam heeft. GHB is een neurotransmitter, dat wil zeggen dat GHB zorgt voor communicatie in de hersenen. Eén van de belangrijkste ingrediënten voor het maken van de drugs GHB is gootsteenontstopper. De drugs is in opkomst omdat het eenvoudig en goedkoop kan worden gemaakt. Het wordt meestal verkocht als vloeistof in een klein flesje.

De drugs GHB veroorzaakt net als alcohol een lichte roes, daarnaast kan het zorgen voor hallucinaties. Gebruikers ervaren meer zelfvertrouwen, vergeten problemen en hebben tijdelijk meer energie. Daar staat tegenover dat het zorgt voor vermoeidheid, misselijkheid, vergeetachtigheid en stuiptrekkingen. En er is een groot risico om door GHB in een coma te raken.

De drug is zeer verslavend, dat maakt afkicken heel lastig. Het afkicken moet plaatsvinden onder medische begeleiding, want in één keer stoppen is levensgevaarlijk.

Uit de krant