Logo eilandennieuws.nl
Foto: Jil

Duik! in Stad in en om de haven

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Wat was het leuk vorig jaar, de eerste editie van Duik! in Stad. Dit jaar wil de organisatie er net zo'n gezellig feestje van maken.

Er zijn kraampjes van lokale ondernemers met onder meer prachtig versierde cupcakes, kersen en aardbeien, leuke snuisterijen voor thuis en meer. Ook is er de teamstrijd waar Stadtenaren in- om het water de uitdaging met elkaar aangaan, leuk om te kijken wie het sterkst is. Speciaal voor de kleintjes is er een draaimolen, springkussen en allerlei spelletjes.
De jongeren kunnen zich uitleven op het water in peddel kayaks en aquabubbles. 's Avonds treedt coverband Eclips! op. Zij komen graag terug in het dorp vol Stadse gezelligheid.
Ons Trefpunt organiseert voor de tweede keer Duik! in Stad. "Natuurlijk hopen we net als vorig jaar lekker weer te hebben", zegt voorzitter Wilma van Bergen. "Vanaf 13.00 uur starten de activiteiten. Voor jongeren is er van alles in en om het water: Naast de aqua bubbles, waarin je kunt rollebollen in de haven, ligt er ook een waterstormbaan. Benieuwd hoe droog iedereen daaroverheen komt. Op de kade kun je boogschieten of los gaan op de bungee trampoline. Op de kade zijn demonstraties van de brandweer en sportschool Total body, met hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland. Er doen 8 teams mee met de teamstrijd, die om 15.00 uur start, dat is echt een spektakel, iedereen is bloedfanatiek. Daar krijgt iedereen natuurlijk honger van, een patatje of lekker ijsje het is er allemaal, je kunt ook kiezen voor gezond snacken en een workshop volgen bij 'The Sugarfighters'. Na al die activiteiten is het heerlijk om op het terras een verfrissend drankje te nuttigen en een beetje mensen te kijken".

Huur een kraam

Bij Duik! worden de kramen met lokale ondernemers gevuld. Ben jij actief op het eiland en zou je wel een kraam willen? Laat het de organisatie weten, er zijn nog een aantal plaatsen. Van Bergen: "Dit is het tweede jaar, we krijgen veel enthousiaste reacties en zijn groeiende. Dus heb je zelf een idee voor op DUIK!? Schroom niet en deel het met ons! We vinden echt heel veel leuk. Doorgeven van kraam of idee kan aan onze secretaris, Jildou Huisman, via jilhuisman@gmail.com". Duik! Vindt plaats op zaterdag 13 juli.

Meer berichten