Logo eilandennieuws.nl
Een situatieschets van de straten in Achthuizen.
Een situatieschets van de straten in Achthuizen. (Foto: )

Groen licht voor nieuwbouwplannen van Beter Wonen Ooltgensplaat in Achthuizen

ACHTHUIZEN - Net voordat de woningcorporaties op Goeree-Overflakkee met elkaar fuseren, presenteert woningcorporatie Beter Wonen duurzame nieuwbouwplannen op de hoek van de Kerkstraat en de Polderstraat in Achthuizen. Tien bestaande woningen worden vervangen door negen Nul-op-de-Meter-woningen.

Eind 2018 gaf het bestuur van woningcorporatie Beter Wonen in Ooltgensplaat opdracht om de bouwkundige problemen bij tien woningen aan de Kerkstraat en Polderstraat te onderzoeken. De conclusie was dat duurzame nieuwbouw op dezelfde plaats de beste optie is. De tien woningen worden vervangen door negen Nul-op-de-Meter-woningen. Op 25 juni is de onderhandeling met bouwbedrijf Kroon en De Koning positief afgerond. De planning is dat de huidige bebouwing in de tweede helft van 2019 wordt gesloopt. De verwachting is dat de oplevering van de nieuwbouw nog voor het einde van 2020 plaatsvindt.

Positieve ervaring

Eerder liet Beter Wonen al Nul-op-de-Meter-woningen bouwen in de Meidoornstraat in Ooltgensplaat. Deze positieve ervaring gaf de doorslag om ook in Achthuizen hetzelfde woningtype te realiseren. 'Een waardevolle bijdrage aan de woonbehoefte van de gemeenschap van Achthuizen.'

Vervangende woonruimte

Voor vrijwel alle betrokken bewoners is inmiddels vervangende woonruimte gevonden. Vier bewoners hebben zelfs al aangegeven dat zij na de bouwwerkzaamheden graag weer terugkeren naar de Polderstraat of de Kerkstraat. Hun voormalige woning heeft dan plaats gemaakt voor een gloednieuwe en duurzame Nul-op-de-Meter-woning.

Duurzaam wonen

Een Nul-op-de-Meter-woning is heel goed geïsoleerd en wekt zelf energie op. Het wooncomfort in deze woningen is groot. In de winter blijft het binnen aangenaam warm en in de zomer juist lekker koel. De installaties voor ventilatie, verwarming en koeling dragen daar aan bij. De uitstekende isolatie houdt bovendien ook geluid van buitenaf tegen. Verder zijn de woningen uitgerust met installaties die zelf energie opwekken, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Een aantrekkelijk vooruitzicht voor Achthuizen!

Meer berichten