Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Daltonschool de Vliegers wandelt voor Kika

MIDDELHARNIS - De ongeveer 150 leerlingen van Daltonschool de Vliegers uit Middelharnis hebben zich in de week van 24 tot en met 28 juni ingezet voor het goede doel. Elke dag gingen de kinderen naar buiten voor de 'daily mile'.

Door Sam Fish

Elke dag vijftien minuten wandelen door de wijk rond de school en daarvoor gesponsord worden door familie, vrienden en kennissen. Dat was het idee van de actie. En de kinderen waren reuze enthousiast. "De kinderen vonden het echt heel erg leuk," vertelt directrice Eileen Willers. "We hebben ook prachtig weer gehad voor de actie. Aan het begin van de week hadden we wel het tropenrooster ingesteld, maar toen zijn we gewoon meteen om 8 uur 's ochtends gaan lopen om de grootste hitte te vermijden."

Goed doel

En dat wandelen was niet voor niks. De kinderen hebben zich de hele week ingezet voor GO 4 Kika, het Flakkeese fietsteam dat in augustus mee gaat doen met de Giro di Kika in en rond Utrecht. "We zijn aan het begin van de week langs geweest hier op school om aan de kinderen te vertellen wat Kika allemaal doet," vertelt Kika-ambassadeur Kees Witte. "Het is belangrijk dat kinderen weten waarvoor ze zich inzetten en het maakt altijd heel veel indruk als ze horen dat ze iets kunnen doen voor hun zieke leeftijdsgenootjes."

Jubileum

Buiten de sportieve week staat er nog meer bijzonders op de planning voor de school. "We bestaan in juli 30 jaar," vertelt Eileen enthousiast. "Dat gaan we natuurlijk vieren. Daarnaast is juf Anneke ook dertig jaar bij ons op school en zit ik zelf alweer 40 jaar in het onderwijs." En daar horen ook cadeautjes bij. "Ik heb tegen het bestuur gezegd dat ik geen cadeautjes wil, ik heb alles wat mijn hart begeert. Ik heb gevraagd of ze namens mij een donatie willen doen aan WarChild en natuurlijk Kika. Dat vind ik veel belangrijker dan een cadeau."

Opbrengst

Hoeveel er precies is opgehaald met het wandelen is nog niet bekend. "De kinderen zijn gesponsord. Soms voor een vast bedrag, soms per kilometer of rondje," laat Eileen weten. "Dat geld moet nu dus allemaal nog opgehaald worden, aangezien de kinderen nu pas kunnen laten zien dat ze hebben gelopen en hoeveel ze hebben gelopen. Het zal dus nog even duren voordat alles binnen is."

Ondanks dat gaat Kees Witte van Kika deze dag niet met lege handen naar huis. Voorafgaand aan de laatste wandeling van de leerlingen kreeg hij bezoek op het schoolplein van Gerda van Putten. "In mijn schoonheidssalon heb ik het afgelopen jaar een pot op de toonbank gehad," vertelt ze. "Klanten mochten daar zelf wat instoppen als ze dat wilden, niets was verplicht. Niet iedereen kan het ten slotte missen. Maar er zijn gelukkig een aantal mooie donaties binnen gekomen en dat geld kom ik nu overhandigen." Ze geeft Kees een pot met daarin € 85,- aan briefgeld. "En dit is niet het laatste. Ik ga mijn salon onderbrengen bij Slender You GO, wat ik in januari heb overgenomen. Daar gaat de donatiepot ook gewoon weer op de toonbank."

"Dit is fantastisch," zegt Kees. "Het geld komt enorm goed terecht. Kika gaat hiermee gewoon weer onderzoek doen om te zorgen dat meer kinderen die verschrikkelijke ziekte kunnen overleven. Dus bedankt namens Kika en de kinderen voor wie we dit doen."

Meer berichten