Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Techniek College Rotterdam biedt samen RGO Middelharnis mbo metaaltechniek aan

MIDDELHARNIS - Leerlingen uit vmbo die interesse hebben in een opleiding waar leren én werken samengaan, kunnen nu nog inschrijven voor de techniekopleiding 'metaal constructiewerker' op de RGO aan de Schoolstraat in Middelharnis. Techniek College Rotterdam, waartoe de mbo-opleidingen Albeda en Zadkine behoren, biedt vanaf komend schooljaar deze opleiding (bbl mbo niveau 2) in de metaaltechniek aan in samenwerking met de RGO Middelharnis.

De Bouwopleiding van Techniek College Rotterdam kan eveneens op de RGO Middelharnis worden gevolgd. Komend schooljaar zullen ook andere mbo-opleidingen worden voorbereid.
Door leren én werken te combineren zijn de leerlingen van deze opleidingen vanaf dag één bezig met de baan die bij hen past!
Als constructiewerker maak je constructies van staal en aluminium. Te denken valt daarbij aan bruggen en apparaten. Tijdens deze opleiding krijgt de leerling de mogelijkheid om van niets, iets te maken!
'Wat je met je ogen ziet, kun je met je handen maken'. Dat is wat dit werk zo boeiend maakt. Een constructiewerker maakt constructies van staal en aluminium. Gedacht moet worden aan bruggen, containers en booreilanden. Een constructiewerker werkt met verschillende technieken, zoals lassen, zagen, walsen, boren en monteren. Soms binnen, dan weer buiten op een werkterrein van een scheepswerf. Technisch inzicht is handig bij dit beroep, net als nauwkeurig werken om ongelukken met machines te voorkomen.
Zoals in alle beroepen en opleidingen heeft de vernieuwing ook in de metaaltechniek niet stilgestaan. De leerlingen leren werken met de modernste machines en apparatuur. Op de foto zijn leerlingen aan het werk bij de nieuwe halfautomatische bandzaag.
RGO-docent én coördinator van het profiel PIE, Ebbo de Jong, licht toe dat je met de keuze voor dit vmbo-profiel nu een doorgaande leerlijn met het mbo hebt op dezelfde locatie. "Deze leerlingen volgen het profiel PIE, een combinatie van metaal, installatie en elektrotechniek. In klas 4 kunnen zij zich verder bekwamen door middel van keuzevakken in deze beroepsrichtingen. Wij hebben een aantal uitstroomprofielen ontwikkeld met het MBO. Dat zijn 'werktuigbouw niet verspanend' (constructie bankwerken) en 'werktuig verspanend' (machine bankwerken).
En verder kun je bij ons binnen het profiel PIE ook elektro en installatietechniek' en 'mechatronica/ procestechniek' volgen." Op de vraag aan welke beroepen je dan kunt denken, vertelt De Jong: "Je kunt met deze opleidingen aan een breed scala van beroepen denken: van CAD-tekenaar tot werkvoorbereider/installateur en van machinebankwerker tot lasser."

Kijk voor meer informatie en aanmelden op techniekcollegerotterdam.nl.
Aanmelden voor het schooljaar 2019-2020 kan nog tot 1 juli!

Meer berichten