Logo eilandennieuws.nl
default
default (Foto: )

Column: 'We wonen eindelijk in ons tiny house'

Vorige week vrijdag was het dan eindelijk zo ver. De trailer met ons tiny house werd verplaatst van Oude-Tonge naar Ouddorp. Na bijna 4 maanden hebben we voor het eerst geslapen in onze nieuwe huis. de bouwperiode was zowel intensief als bijzonder.

De laatste weken heeft de aannemer het zetwerk bevestigt rondom het tiny house, is de afvoer gemaakt en zijn de kozijnen en het glas (na wat vertragingen van de leverancier) er ingezet. De dag van vertrek was best een beetje spannend voor ons, met als belangrijkste vraag: Hoe gaat het tiny house de rit doorstaan? Na het avondeten koppelde Adriaan de Wit het tiny house aan zijn trekker en zijn we met een gangetje van 20 kilometer per uur het industrieterrein af gereden. Corné met zijn gevaarlichten aan voorop en aannemer Kees erachter. We hebben het tiny house eerst de weegbrug opgereden omdat we benieuwd waren naar het totale gewicht. De trailer mag maximaal 10 ton wegen, het gewicht van ons tiny house was ruim 8 ton.

Het werd een spannende rit van anderhalf uur. Gelukkig kwamen we om half 9 veilig en zonder beschadigingen aan op de Klepperstee. Aannemer Kees heeft het tiny house waterpas gezet en de medewerker van de technische dienst zorgde ervoor dat we aangesloten konden worden aan de elektriciteit en waterleiding. Diezelfde nacht hebben we voor het eerst samen in ons huisje geslapen. Dat voelde heel onwerkelijk maar ook erg fijn.

Open middag
Inmiddels wonen we ruim een week in ons tiny house. Na in verschillende vakantiehuisjes gewoond te hebben voelt het erg prettig om weer een (t)huis te hebben. We hebben al onze overgebleven spullen gelukkig een plekje kunnen geven wat betekent dat we voldoende geminimaliseerd zijn. In de volgende en laatste column zullen we delen hoe het leven in een tiny house ons bevalt. Zijn jullie benieuwd naar ons huisje en/of hebben jullie vragen? Zaterdag 6 juli staat er weer een open middag gepland van 13.00 tot 16.00 uur. Jullie zijn van harte welkom op de Klepperstee. Je kunt voor de slagbomen parkeren. Zodra je langs de slagbomen loopt is het de eerste weg linksaf. Als je 50 meter doorloopt zie je ons tiny house staan aan de rechterkant.

Hartelijke groet,
Corné en Mirjam

Ps. Corné heeft de rit met ons tiny house vastgelegd met zijn drone. Binnenkort komt hier een filmpje van online.

Volg de bouw van een Tiny House (5)
In een artikelenserie vertellen Corné en Mirjam over de bouw van hun Tiny House en de zoektocht naar een geschikte locatie. Volg @mirjamlooij op Instagram voor de laatste updates.

Meer berichten