Logo eilandennieuws.nl
Foto:

'Geiten' lopen mooi bedrag bij elkaar voor KiKa

MELISSANT – Geitenloop nummer elf was een geheid succes: 88 deelnemers liepen vorige week 1647,25 euro bij elkaar voor KiKa. De Geitenloop, georganiseerd door gymvereniging Kwiek en de Activiteiten Commissie Melissant, was dit jaar voor het eerst een driedaagse.

Door Kees van Rixoort

Voorheen bestond de wandeltocht in het geitendorp uit twee avonden, maar deze keer was er een avond aan toegevoegd. Woensdag, donderdag en vrijdag liepen de wandelaars 5 of 10 kilometer door Melissant. Vrijdagavond was er bovendien een extra afstand voor de allerjongsten: 3 kilometer.

Dit jaar hadden de wandelaars ook de mogelijkheid om zich te laten sponsoren voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Dat er gretig van die mogelijkheid gebruik is gemaakt, blijkt wel uit de opbrengst die KiKa Kees Witte vrijdagavond, na de laatste feestelijke finish, in ontvangst mocht nemen. Damian Kriek haalde in zijn eentje 230 euro binnen voor het goede doel, wat hem de Gouden KiKa Bokaal en een KiKa-beer opleverde.

Maar in feite was iedere deelnemer winnaar, zoals 'burgemeester' Klaas Kuipers zei bij de start op de eerste wandelavond. "De Griekse koerier Pheidippedes rende 490 voor Christus van het slagveld van Marathon naar Athene. Daar sprak hij de beroemde woorden: 'Wij hebben gewonnen! Wij hebben gewonnen!' Nog voordat jullie één stap gelopen hebben, mogen jullie allemaal roepen: 'Wij hebben gewonnen!'" Waarmee Kuipers refereerde aan het goede doel, KiKa, waar het tijdens deze Geitenloop allemaal om draaide.

KiKa Kees Witte was uitermate verguld met de cheque uit Melissant. "Dit was een geweldig leuke Geitenloop met een prachtige opbrengst voor KiKa. Namens KiKa wil ik gymvereniging Kwiek, de Activiteiten Commissie Melissant, de lopers en de sponsoren hartelijk bedanken en ik hoop volgend jaar weer mee te doen.

Meer berichten