Logo eilandennieuws.nl
Een archiefbeeld van de GO-Classic van vorig jaar. (Foto: Facebook GO-Classic)
Een archiefbeeld van de GO-Classic van vorig jaar. (Foto: Facebook GO-Classic) (Foto: )

GO-Classic is nu ook voor mountainbikers

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 14 september zal het eiland - zoals al een tijdje gebruikelijk op de tweede zaterdag van september - in het teken staan van het evenement GO-Classic. De organisatie van deze wielertoertocht, die dit jaar voor de zevende keer wordt verreden, is in handen van een Stichting die onderdeel is van de Rotary Goeree-Overflakkee. Dit jaar zijn er - naar aanleiding van feedback van deelnemers - een flink aantal wijzigingen doorgevoerd.

Door Adri van der Laan

De organisatie verwacht weer veel deelnemers aan de start bij het Diekhuusplein in Middelharnis. Het groeiend aantal deelnemers en de feedback die men krijgt heeft er toe geleid dat men een aantal wijzigingen voor, na en tijdens de tocht gaat doorvoeren. Jan Verhage, één van de organisatoren van de GO-Classic en initiatiefnemer van het evenement,is blij dat door de afgelopen jaren heen de GO-Classic zich in een steeds grotere belangstelling mag verheugen. Zo reden er vorig jaar maar liefst 1.200 deelnemers mee met één van de tochten. "We zijn blij met de feedback van de deelnemers en daarom hebben we dit jaar vijf wijzigingen aangebracht waardoor de tocht tot nog meer tevredenheid zal leiden van deelnemers en sponsoren". Hieronder een overzicht van de wijzigingen:

1. Catering

Doordat vorig jaar vanwege het mooie weer zich veel deelnemers op het laatste moment hebben aangemeld was er tijdens de tocht een tekort aan versnaperingen, zoals bananen en koeken, e.d. "We rekenden op 1.000 deelnemers maar toen zich bij de start er nog een paar honderd mensen aanmelden, konden we niet meer voor extra eten zorgen. Voor de komende editie hebben we hiervoor goede afspraken kunnen met maken men sponsor Coen Sperling van Jumbo in Ouddorp. Deze keer zal er voor iedereen genoeg zijn", verzekert Jan Verhage.

2. Route

De laatste jaren werd de langste route - 150 km - voor een deel gereden over de Brouwersdam en een stukje over het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Op verzoek van hoofdsponsor Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden heeft men een deel van de route aangepast aan het - nieuwe - werkgebied van de bank. Een deel van de route zal nu gaan over de Haringvlietsluizen en langs Rockanje en Oostvoorne. Er wordt gereden door prachtige natuur en fraaie uitzichten over Het Haringvliet.

3. Extra pastamaaltijd

Bij de afgelopen edities van GO-Classic was het zo dat er alleen voor de deelnemers met een VIP-arrangement een pastamaaltijd na afloop was. "Dit hebben we veranderd, iedereen is nu gelijk en daarom is er voor iedereen na afloop op het wielerplein een pastamaaltijd. Hiervoor hebben we ook nu weer alle medewerking gekregen van de RGO aan de Schoolstraat."

4. Nieuwe route MTB-ers

Vanuit de eilandelijke MTB-club blijkt er behoefte bestaan om ook als mountainbiker mee te rijden met GO-Classic. Aan die vraag wordt bij deze editie tegemoet gekomen. Naast de routes voor de 'gewone' fietsers - 70, 115, en 150 km. - is er nu ook een 80 km-afstand speciaal voor MTB'ers. Zij zullen op enkele plaatsen het terrein op zoeken, zoals in het bos bij Hernesseroord, bij het voormalige zwembad in Oude-Tonge en in het bosje aan de Philipshoofjesweg in Dirksland. En natuurlijk op een deel van de Slikken tussen Herkingen en Dirksland. Deze route is samengesteld in overleg met de MTB-club.

5. Side-event bij De Houten Kaap

Tijdens de tocht wordt er bij De Houten Kaap in Ouddorp Duin een side-event georganiseerd. Vanaf dit recreatieterrein kunnen ouders met kinderen korte routes rijden van 5 of 10 km. Hier omheen zullen diverse activiteiten worden georganiseerd. Aanmelding hiervoor kan via De Houten Kaap.

De voorbereidingen voor de tocht zijn in volle gang en de Stichting GO-Classic hoopt dat door de aanpassingen het evenement nog verder wordt verbeterd. Zodat de tochten ook nu weer een onvergetelijk hoogtepunt van het jaar vormen voor de vele sportievelingen. Ondertussen komen er al veel aanmeldingen binnen, daaruit blijkt dat de GO-Classic steeds meer bekendheid krijgt in het hele land, want van heinde en verre meldt men zich aan voor deze toertocht. De officiële erkenning van Wielersportbond NFTU van de tocht heeft aan die nationale belangstelling zeker een bijdrage geleverd.

Goede doel

Naast het gezamenlijke fietsen is het belangrijkste doel van de GO-Classic het inzamelen van geld voor een goed doel. Dit keer is er gekozen voor één doel en dat is de Voedselbank Goeree-Overflakkee. Deze instelling heeft grote behoefte aan goede koel- en vriesapparatuur. Men hoopt uit de opbrengst van het wielerevenement verschillende koel- en vrieskisten te kunnen aanschaffen. www.voedselbankgo.nl.

Meer info en aanmelden: www.goclassic.nl,

Meer berichten