Logo eilandennieuws.nl
Burgemeester Grootenboer en parkmanager Hoogwerf stellen het spetterbad in bedrijf.
Burgemeester Grootenboer en parkmanager Hoogwerf stellen het spetterbad in bedrijf. (Foto: )

Trotse burgemeester Grootenboer bij event RCN 2.0: "Gezamenlijk investeren in recreatiegebied"

OUDDORP – Met een gezamenlijke druk op de rode knop - door burgemeester Ada Grootenboer en parkmanager Roland Hoogwerf - werd zaterdagavond op RCN camping en bungalowpark Toppershoedje in Ouddorp het officiële sein gegeven voor de ingebruikneming van een ludiek spetterbad en speeltuin. Dit als aanvulling op de vele faciliteiten en vernieuwingen die dit Recreatie Centrapark Nederland in de afgelopen maanden binnen de eigen grenzen realiseerde. Fonteingespetter dat na het gezamenlijk aftellen, tot het moment suprême, perfect was geregisseerd.

Tekst en foto's: Jaap Ruizeveld

Ideale weersomstandigheden en grote publieke belangstelling gaven deze feestelijke start een extra sfeer. Parkmanager Hoogwerf was blij met de kwaliteitsverbetering. " Geheel passend in de tijd en aantonend dat aan de vraag van onze gasten is voldaan. Wij hebben graag naar hun wensen geluisterd". Algemeen directeur RCN Nederland Van Dingstee prees de inzet van leiding en medewerkers op dit Ouddorpse recreatiepark. "Eén van de 17 RCN-vestigingen in Nederland en zeker de mooiste in de provincie Zuid-Holland. Er is hier na 60 jaar nu duidelijk een 2.0 park op de kaart gezet. Nog niet alles is klaar, maar dat is voor de start van het zomerseizoen stellig gerealiseerd".

Investeren

Burgemeester Grootenboer toonde zich enthousiast en trots dat in het recreatiegebied ondernemers, gemeente en provincie met support van velen waaronder de Dorpsraad, de handen in elkaar hebben geslagen om gezamenlijk te investeren. En met een prachtig resultaat. De toeristisch-recreatieve sector is één van de belangrijke economische pijlers van ons eiland en als je daar samen aan kunt werken verdient dat een compliment. Verbeteringen, een kwaliteitsimpuls, energiebesparingen, duurzaamheid en recycling dat zijn de sleutelwoorden die op het eiland in praktijk worden gebracht.

Manifest

Met de talrijke ontwikkelingen in dit gebied wordt het strand dichter bij de kern van het dorp gebracht. Belangrijk nu seizoenen zich steeds langer uitstrekken en toeristen en recreanten nagenoeg het jaar rond ons eiland bezoeken en hier kort of lang verblijven. De burgemeester wees in haar toespraak op het RCN-Manifest: Goed voor elkaar. Wij een glimlach, jij een glimlach. De christelijke oorsprong : Respect voor elkaar en delen met elkaar. Delen van vakantieplezier. Delen van gastvrijheid en ook omzien naar mensen voor wie vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheden.

Aanwinsten

Roland Hoogwerf tenslotte: " De vraag naar verhuuraccommodaties blijft toenemen. Niet naar stenen bungalows of zeer luxe villa's maar juist naar accommodaties die gerelateerd zijn aan kamperen. Met het plaatsen van 16 mobil homes kunnen wij die aanvraag invullen. Het betekent in feite buiten leven, met een compacte woonkamer en interne voorzieningen en met een leuk groot terras op vijf minuten afstand van het Noordzeestrand". Andere aanwinsten zijn onder andere safaritenten, waarin 8 personen per tent van een aantrekkelijke vorm van kamperen kunnen genieten en gerenoveerde sanitair-gebouwen . Bijzondere aandacht is ook besteed aan het horecadeel. Aan de vrij toegankelijke Strandweg vindt men Brasserie De Strandweg. Je waant je aan een miniboulevard", zegt de parkmanager.

Meer berichten