Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Leerlingen in actie bij PM Doet

SOMMELSDIJK - Op woensdagmorgen 15 mei en donderdagmorgen 16 mei waren alle leerlingen VMBO KB (Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen) van de CSG Prins Maurits actief betrokken op de zorglocatie Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk.

De voorbereidingen op school bestonden uit het bereiden van een overheerlijke lunch voor de cliënten van het zorghotel en het bakken van cakejes voor de woongroepen en zorgappartementen. Er werden voor alle 17 woongroepen op een creatieve manier schilderijlijsten gevuld met als thema: "Vroeger en Vrolijk".
De leerlingen assisteerden bij het halen en terugbrengen van de cliënten voor het koffiemoment. De cakejes en het cadeau voor de woongroepen werden door de leerlingen bij de cliënten gebracht. Verder werd er gewandeld met cliënten en waren leerlingen actief bij het bloemschikken. Ook werden leerlingen ingezet bij werkzaamheden in de binnentuinen van Nieuw Rijsenburgh. De firma Herweijer Tuintechniek zorgde hierbij voor een goede begeleiding.
Kortom: de handen gingen goed uit de mouwen en door de verschillende activiteiten was er voor iedere leerling wel een passend onderdeel.
Het was een zeer leerzame activiteit. Ook al ga je niet in de zorg werken, is het goed om de praktijk van het werken te ervaren. Het contact met andere mensen, het opvolgen van instructies, het samenwerken, eigen initiatief en verantwoordelijkheid nemen. Allemaal vaardigheden die, welk beroep je ook gaat doen, van belang zijn!
En de grootste beloning is dan dat het door de cliënten en het personeel van Nieuw Rijsenburgh erg werd gewaardeerd.

Meer berichten