Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Plus Buning draagt bij aan schoolreisjes Stellendamse basisscholen 26 juni Boerderijspeelmiddag

STELLENDAM – Maarten Buning, de kersverse eigenaar van de PLUS Supermarkt, hecht er veel waarde aan om met zijn winkel een bijdrage te leveren aan de samenleving van het dorp. Hij organiseerde een succesvolle actie voor de drie basisscholen van het dorp en op 26 juni staat er een boerderijspeelmiddag op het programma.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Maarten Buning nam een paar maanden geleden de PLUS supermarkt over van Heleen Tessemaker. De afgelopen maanden is het een tijd van kennismaken geweest voor zowel Maarten als voor de Stellendammers en dat is heel goed gelukt volgens de ondernemer. Hij heeft al met heel veel mensen kennis gemaakt en dat is hem goed bevallen. Hij kwam op het idee om als 'binnenkomer' iets te doen voor de kinderen van de drie basisscholen. Klanten kregen bij besteding van een tientje een bonnetje met een code mee. Met deze bon kon men via een actiekast 10 cent beschikbaar stellen voor een school naar keuze. De bedoeling was om een bijdrage te leveren voor de schoolreisjes. Er werd van deze mogelijkheid heel veel gebruik gemaakt en vorige week kon dan ook een prachtig eindresultaat worden bekendgemaakt.
De schoolleiders van CBS Het Kompas, CNS Zomerland en de OBS Stellegors waren uitgenodigd in de winkel om de cheque in ontvangst te nemen. Wilma van der Heiden van OBS Stellegors mocht 1.846,50 euro in ontvangst nemen, Gea Geneugelijk van CBS Het Kompas kreeg 1.767,10 en voor CNS Zomerland was er een cheque van 1.729,60 die Ingrid Leenheer mocht ontvangen. De schooldirecteuren waren heel blij met deze mooie bijdrage. Het geld zal voor de schoolreisjes worden besteed, zoals de bedoeling was.

Boerderijdag

PLUS Buning heeft nog meer voor de kinderen in petto. Op woensdagmiddag 26 juni wordt er een boerderijspeeldag georganiseerd op de Wouterinahoeve aan de Damweg in Stellendam. Die middag zijn kinderen in alle leeftijden welkom op de boerderij van de familie Rotteveel. Het zal een groot feest worden voor alle kinderen, want op de boerderij zijn er vele activiteiten te doen. Van een hindernisbaan en Oud Hollandse spelen tot een luchtkussen en ponyronden. De middag heeft ook een educatieve kant, want de kinderen kunnen ook een rondleiding krijgen over de boerderij. Ze kunnen zien hoe het er op een boerderij aan toegaat. Zo zal er ook boter gemaakt worden en natuurlijk ontbreken ook alle boerderijdieren niet.
Voor deze boerderijspeeldag is ook de samenwerking gezocht met de Schaapskooij. Zij zullen zorgen dat de ouders/begeleiders van de kinderen ook niks tekort komen. Van het geld dat dit oplevert, zal een mooie bestemming worden gezocht.
De toegangskaartjes voor deze gave boerderijspeelmiddag kan men sparen bij de PLUS supermarkt in Stellendam. Bij elk tientje dat men besteed krijgt men een zegel. Vijf zegels gaan er op een spaarkaart die ingewisseld kan worden voor een toegangsbewijs.
Maarten geeft aan dat hij het natuurlijk mooi vindt dat de mensen naar zijn winkel komen, maar hij vindt het ook mooi dat hij op deze wijze iets voor de Stellendamse jeugd terug kan doen.

Meer berichten