Logo eilandennieuws.nl
Foto:

188 fietsers doen mee met vijfde VVC Classic

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 18 mei vertrokken maar liefst 188 wielrenners vanaf Van Zanten Zand- en Grindhandel in Middelharnis om 100 kilometer te gaan fietsen. En niet zomaar, de enthousiastelingen hebben hiermee geld opgehaald voor onderzoek naar de genezing van hersentumoren.

Door Sam Fish

De stichting Vrienden van Carmen organiseerde dit jaar voor alweer de vijfde keer een wielertocht van 100 kilometer over Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland. 188 fietsers, ruim 40 vrijwilligers en 250 stukken appeltaart. Dat kan alleen maar een geslaagde dag zijn geweest en volgens Daaf Kievit was dat het zeker. "Het is bijzonder mooi om te zien hoe iedereen zich zo heeft ingezet," zegt hij geëmotioneerd. "Dat we dit elk jaar weer samen mogen doen is geweldig en dat we dan ook nog zo'n mooi bedrag mogen ophalen maakt het helemaal compleet."

In totaal werd er met de inschrijving van de fietsers een prachtig bedrag van 8116 euro opgehaald. "We willen iedereen vanuit de grond van ons hart bedanken en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer," aldus Daaf.

Hersentumoren

Jaarlijks sterven er in Nederland zo'n 1500 mensen aan hersenkanker. Dat zijn er gemiddeld vier per dag en wekelijks zitten daar twee kinderen bij. De overlevingskans van de meest kwaadaardige vorm is zelfs maar 0,3 procent en de Vrienden van Carmen willen hun steentje bijdragen om daar verandering in te brengen.

Meer berichten