Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Code in the Middel editie 7: Hoe Wehkamp omgaat met een enorme hoeveelheid data

REGIO - Op dinsdagavond 28 mei vindt alweer de zevende editie van 'Code in the Middel' plaats. Tijdens deze editie vertelt Mark van Gool, Data-Architect bij Wehkamp, hoe het bedrijf omgaat met de verwerking van een enorme hoeveelheid data. Om zijn woorden kracht bij te zetten laat hij met behulp van zijn Raspberry Pi's zien welke technieken er gebruikt worden en hoe dit in zijn werk gaat.

Code in the Middel is een initiatief van Marcel Wenting, DevOps Engineer bij XSARUS. Hij zag in zijn woonplaats Breda diverse initiatieven waarbij programmeurs samenkomen om hun kennis te delen. "Op Goeree-Overflakkee bestond zo'n initiatief nog niet, dus heb ik samen met een collega van XSARUS de stoute schoenen aangetrokken en het idee van Code in the Middel gelanceerd." De naam van de groep is een knipoog naar de regio. "We zitten hier in 'Middel'-harnis en vormen een mooi middelpunt voor Zuid-Holland, Noord- Brabant en Zeeland. In elk van deze gebieden zijn al groepen developers te vinden die regelmatig bijeenkomen. Waarom niet op ons vakgebied de bruggen bouwen tussen deze groepen om kennis te delen en te laten zien wat wij vanaf ons eiland bijdragen?"

Naast XSARUS zijn ook Voogd & Voogd en COAS nauw betrokken bij dit initiatief. Dat het een succes is, is inmiddels wel duidelijk. Na zes edities kent de groep al ruim 160 leden. De zevende editie staat nu dus op het programma voor 28 mei, met een mooie gastspreker. Altijd al willen weten hoe een enorme e-commerce partij als Wehkamp met Big Data omgaat? Schrijf je dan nu in voor de Meetup via meetup.com/code-in-the-middel.

Meer berichten