Logo eilandennieuws.nl
De start en finish van de triatlon is bij het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.
De start en finish van de triatlon is bij het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. (Foto: Bjorn Mierop)

Alle startplaatsen eerste triatlon op de Brouwersdam gereserveerd

OUDDORP – Al ruim voor de start van het evenement waren alle startplaatsen gereserveerd. De eerste triatlon op de Brouwersdam is al voor de start een succes. Deelnemers zwemmen in het Grevelingenmeer en fietsen en lopen over de Brouwersdam.

Op het programma voor aanstaande zaterdag staan zowel een kwart als een achtste triatlon. Daarnaast heeft de organisatie een nieuwe afstand geïntroduceerd: de Brouwersdam90. Daarbij moeten de deelnemers 79 kilometer fietsen, 10 kilometer lopen en 1 kilometer zwemmen. Bij elkaar wordt er dus al sportend 90 kilometer afgelegd op het Deltawerk dat de Noordzee van het Grevelingenmeer scheidt. De start en finish zijn bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Daaromheen liggen de routes.

De uitgezette fietsroute is 20 kilometer lang, het hardloopparcours is 5 kilometer. De organisatie is in handen van GO Sport Events, die ook al twee keer een triatlon in Herkingen heeft georganiseerd. Verspreid over de verschillende afstanden starten er zo'n 1.250 atleten. Daarmee behoort de eerste triatlon in één klap bij de grootste sportevenementen op het eiland. Belangstellenden kunnen zaterdag een kijkje nemen en de sporters aanmoedigen.

De hoofdprijzen zijn twee keer een verblijf bij CenterParcs Port Zelande. Dus atleten die goed hun best doen kunnen nog een keer terugkomen naar de Brouwersdam, maar dan om te relaxen.

Meer berichten