Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Fietsen voor fietsen

SOMMELSDIJK – Ieder jaar fietst 'Hersenletsel on tour', een enthousiaste groep mensen die fietsen voor het goede doel, een sponsorfietstocht. Met het geld dat zij daarbij ophalen, worden aangepaste fietsen aangeschaft om mensen met niet-aangeboren-hersenletsel weer in beweging te krijgen. Hun tocht voerde deze keer over het eiland.

Tekst en foto: Erwin Guijt

Dit jaar bestond de groep uit ongeveer 30 personen, die in zes dagen door drie provincies heenrijden: Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. In samenwerking met de gemeente stelde CuraMare Nieuw Rijsenburgh beschikbaar als finishplaats. Vanuit Goes kwamen de fietsers daar om half vijf op zaterdagmiddag 11 mei aan. Verschillende bewoners en medewerkers ontvingen de gasten daar, die de hartelijke ontvangst erg op prijs stelden.

Er was ook voor muziek gezorgd in de vorm van een oud draaiorgeltje. Namens de gemeente sprak wethouder Bruggeman er een paar woorden. Deze zag de uitnodiging voorbij komen en zei toen tegen zichzelf: 'Daar ga ik heen!' Hij wenste de fietsers een fijne tijd toe in Sommelsdijk en vroeg ze voor de zekerheid in welke provincie ze waren. Gelukkig waren de laatsten op de hoogte van het feit dat ze niet in Zeeland waren, maar in Zuid-Holland.

Namens de gemeente en CuraMare kregen de fietsers nog een tas van 'Goeree-Overflakkee, mijn eiland' uitgereikt. Daarna volgde er een warme maaltijd en kregen ze een ontbijtpakket voor de volgende dag mee. De groep kon overnachten in De Staver, waarna de tocht weer verder voerde, richting Capelle aan den IJssel. Als dank voor het onthaal en de maaltijd ontving CuraMare een speciale fiets voor cliënten, waarvan sommigen al stonden te popelen om hem uit te proberen.

Meer berichten