Logo eilandennieuws.nl
Wethouder Daan Markwat (rechts) en toekomstige bewoners van Thuishaven slaan de eerste paal.
Wethouder Daan Markwat (rechts) en toekomstige bewoners van Thuishaven slaan de eerste paal. (Foto: )

Toekomstige bewoners slaan eerste paal voor Thuishaven

STELLENDAM - Vorige week dinsdag sloegen de toekomstige bewoners van het nieuwbouwproject Thuishaven op een traditionele wijze de eerste paal in de grond. Symbolisch de start voor een gevarieerd project aan de rand van Stellendam.

Tekst en foto: Adri van der Laan

De grondwerkzaamheden voor de eerste fase van het project Thuishaven in Stellendam waren nog niet afgerond, maar toch ging de eerste paal vorige week dinsdag de grond in. Daarbij werd gebruik gemaakt van een antieke heistelling, waarvoor de menskracht werd geleverd door de toekomstige bewoners van de wijk, geassisteerd door wethouder Daan Markwat.

De eerste fase van het plan Thuishaven is verkocht en de bouw op het voormalige terrein van John P. de Wit Assurantiën en Van den Nieuwendijk kan beginnen. De eerste fase omvat 15 woningen in verschillende vormen, maar allen zijn ze gasloos. De tweede fase is ondertussen ook in de verkoop via Van Rossum Makelaardij. Van den Nieuwendijk Bouw zorgt voor de uitvoering van de bouw.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Wapen van Stellendam na de eerste paalslag, wenste Alexander Bouhuisen van projectontwikkelaar Bouhuisengroep de bewoners veel woongeluk en Van den Nieuwendijk veel succes bij de bouw, waarvan de voorbereidingen heel vlot zijn verlopen.

Felicitaties waren er ook van wethouder Daan Markwat en hij sprak de wens uit dat de bouw even vlot zal verlopen als de voorbereidingen. De duurzaamheid van de nieuwe woonwijk past bij de duurzame ambities voor de openbare ruimte van de gemeente. Verder sprak hij ook zijn waardering uit voor het project aan de zuidkant van Stellendam.
Samen met de bewoners bracht hij een toost uit op het slaan van de eerste paal.

Meer berichten