Logo eilandennieuws.nl
Foto:

24 uur voetballen voor het goede doel

SOMMELSDIJK – Frank Post (28) en Wouter Bakelaar (25) zaten samen op de middelbare school en speelden ruim tien jaar in hetzelfde voetbalelftal. Op een late zaterdagavond ontstond het idee om 'iets' te gaan doen voor het goede doel. Het werd 24 uur lang voetballen met veel nevenactiviteiten voor (palliatieve) zorg voor mensen met kanker.

Tekst en foto: Erwin Guijt

"Dit pas wel bij ons, het moest meteen groot en extreem zijn. Eigenlijk moesten we een beetje voor gek versleten worden'', aldus Wouter. "In eerste instantie was het idee om 36 uur lang achter elkaar te voetballen. Maar na een potje voetballen beseften we dat 36 uur toch best wel heel lang is. Daarom hebben we het teruggebracht naar 24 uur.'' Beide mannen presenteerden het idee aan het bestuur van de GO-runners voor de Roparun. "Die kregen ogen als schoteltjes en luisterden met open mond, maar zeiden wel dat we het zeker moesten doen.''

Ultieme droom

Frank vervolgt: "We gaan op 3 en 4 mei dus 24 uur lang voetballen, waarbij een potje vijf minuten duurt. Dat doen we in teams van twee tegen twee, in totaal 148 potjes. Het speelt zich allemaal af in een pannakooi (een kleine voetbalkooi met twee doeltjes), die in het prieel van De Staver wordt geplaatst. We spelen van 15.00 tot 15.00 uur. Deelname is gratis en inschrijven voor meerdere potjes mag ook. Een donatie is natuurlijk van harte welkom.'' Wat is eigenlijk hun streefbedrag? Ze kijken elkaar even aan. "10.000 euro is wel de ultieme droom.''

De sponsoring loopt soepel, zowel in middelen als in geld. "Je merkt een bepaalde gemeenschapszin op het eiland. 'Leuk dat jullie zoiets organiseren', zeggen veel mensen tegen ons. Het gaat steeds meer leven in aanloop naar het evenement. Daar vinden overigens allerlei nevenactiviteiten plaats, waarvan de opbrengt ook ten goede komt aan het goede doel. Zo is er op vrijdag een braderie, een feest en komt profvoetballer Ruben Schaken op bezoek. Op zaterdag is er een ontbijtbuffet, een bootcamp, een boks-les en worden er diverse loterijen gehouden. Bovendien komt Nelli Cooman het evenement afsluiten.

Zware uurtjes

De inschrijvingen zijn al goed op gang gekomen. Er zijn nu al veel potjes gevuld. "Veel mensen zeggen dat zij de gaten wel op willen vullen. Want zeker 's nachts is het lastig om ieder potje bezet te krijgen. Sowieso zullen dat de zware uurtjes worden, want dan is er geen publiek en heb je even geen nevenactiviteiten meer. Ook tussen 6.00 en 7.00 uur wordt het even doorbijten, als je net een hele nacht hebt doorgehaald'', verwacht Frank.

Beide sportmannen zien niet op tegen de lange tijd voetballen. "We voetballen nu al regelmatig en we weten waarvoor we het doen. Tijdens het 24Event zal er ook wel adrenaline bij komen kijken.'' Wouter: "Wat me nu wel 's nachts wakker kan houden, is dat we een blessure oplopen voor het 24Event.'' Frank haakt daar meteen op in: "Dat zou wel een rampscenario zijn. Maar we zijn allebei lichamelijk 100% fit en weten waar we aan beginnen.''

Vroeg naar bed

Desondanks hebben ze niet geoefend met een paar uur lang te voetballen. Nuchter: "De dag ervoor gaan we wel wat vroeger naar bed. En aan de andere kant: het is ook maar 24 uur, hè? Als je van die kinderen ziet met kanker die van het ene ziekenhuis naar het andere moeten en van de ene bestraling naar de andere, doet dat wat met je. Dat raakt je en zorgt ervoor dat je een duidelijk doel voor ogen hebt.'' Even is het stil. Wouter vat het allemaal samen: "Samen voor een gemeenschappelijk doel.''

Meer informatie of Inschrijven kan via: www.24event.nl.

Programma

Op vrijdag 3 mei start het 24Event met een bomvol programma. De dag begint met een braderie vanaf 14.00 uur, Ruben Schaken (oud-international) komt voetballen, een feest en verschillende loterijen. Het evenement gaat ook op 4 mei door. Terwijl Frank en Wouter 's nachts gewoon door voetballen, staat voor de zaterdag alweer een ontbijtbuffet, een bootcamp, een boksclinic, rommelmarkt en opnieuw een loterij op het programma. Nelli Cooman zal op zaterdagmiddag om 15.00 uur aanwezig zijn bij de afsluiting van dit 24-uurs evenement.

Op de braderie is van alles te vinden: churro's, groente en fruit, sieraden, stroopwafels, gereedschap, Tupperware, foodgifts, kaarsen, snoep, boeken, er wordt glas versierd en er worden broodjes hamburger en beenham verkocht. Ruben Schaken komt vanaf 20.00 uur een uur lang voetballen tegen Frank en Wouter. De DJ's Martyn Green Music en MC-Sty-lé komen vanaf 22.00 uur draaien op het feest. Kaarten worden voor € 2,- verkocht aan de deur.
Op zaterdag 4 mei is er 's ochtends een ontbijtbuffet. Opgeven kan via de website voor € 5,- euro p.p. Tijdens het ontbijt is er een kleinschalige rommelmarkt georganiseerd door Goed voor Goed. Ook wordt er een gratis bootcamp georganiseerd door Herbalife Fitcoaches Mirlande Besemer en Willeke Mierop (vanaf 8.00 uur). De boksclinics worden georganiseerd door Jacques van Roosmalen van Budokai Senshi en zijn eveneens gratis te bezoeken (11.00 uur en 11.45 uur).

Meer berichten