Logo eilandennieuws.nl
Foto: Picasa

Doe mee aan de fotowedstrijd Natuurlijk Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Vereniging voor Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO) organiseert ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum een fotowedstrijd met als aansprekende titel 'Natuurlijk Goeree-Overflakkee'.

Iedereen kan met één tot maximaal drie digitale foto's aan dit evenement deelnemen. Er is geen leeftijdsgrens. De sluitingsdatum van inzending is 19 mei. Dus pak de camera en ga op pad. Voor uitgebreide informatie kan men terecht op de site www.nlgo.nl.
Het is niet alleen leuk om mee te doen, er zijn ook prachtige prijzen te winnen. Een eerste prijs van maar liefst 100 euro, een tweede van 75 euro en een derde van 50 euro. De foto's worden anoniem beoordeeld. De deskundige jury die zich over de inzendingen zal buigen bestaat uit Jan Baks, natuurfotograaf en voorzitter van NLGO, Theo Mastenbroek, voorzitter van Fotoclub De Rarekiek, Jaap Reedijk, onafhankelijk kunstenaar en fotograaf, en Hugo Schone, lid van de NLGO.

Expositie

Er worden meerdere fotografen genomineerd. Zij ontvangen, evenals de winnaars, een afdruk van 30 bij 40 cm. Bovendien worden de foto's zaterdag 29 juni (Jubileumdag) geëxposeerd op Boerderij Lust en Last, Kokseweg 4 te Sommelsdijk. Foto's van de winnaars worden (uiteraard met naam van de fotograaf) opgenomen in het blad Sterna van de NLGO en in Eilanden-Nieuws.

Voorbeelden

Voor wie het misschien moeilijk vindt om het onderwerp 'Natuurlijk Goeree-Overflakkee' te plaatsen, heeft natuurfotograaf Jan Baks een idee hoe hij tegen het onderwerp aankijkt. "Dan denk ik aan mooie stranden, duinen, een zonsondergang, weidse vergezichten bij de Slikken van Flakkee of De Kwade Hoek. Maar ook uitingen om trots op ons eiland te zijn met zijn bewoners, mooie torens of gebouwen in tegenlicht. Aan erfgoedlijnen, de oude havenkanalen, schurvelingen, het boerenlandschap, bomen en bloemen. Vissersboten en hun bemanning". Onderwerpen genoeg om de uitdaging aan te gaan en mee te doen. De organisatie van deze fotowedstrijd maakt tijdens de genoemde jubileumdag op 29 juni in de middag de uitslag bekend.

Spelregels

Vanzelfsprekend is er een aantal spelregels opgesteld om de wedstrijd voor een ieder duidelijk en begrijpelijk te laten verlopen. Kijk daarvoor op de website. Enkele spelregels licht de organisatie in dit artikel extra toe: Upload de digitale foto (jpeg) naar info@nlgo.nl. De resolutie van de foto is 1500 pixels voor de langste zijde. Genomineerde fotografen krijgen na de sluitingsdatum het verzoek om een grotere resolutie op te sturen, die geschikt is voor een afdruk. De foto's moeten worden ingezonden als jpeg (minimaal formaat 1 MB, maximaal 3 MB). Als u (jij) meedoet, verklaart u (jij) akkoord te zijn met de voorwaarden/spelregels. Zoals dat deelnemers maximaal drie digitale foto's uploaden. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. En belangrijk is dat foto's waar de naam van de fotograaf in staat niet mee kunnen doen. Zie voor de volledige lijst van spelregels www.nlgo.nl.

De foto bij dit artikel is van Kees van 't Zelfde.

Meer berichten