Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Calandotoer beleeft geweldige tweede editie

Algemeen 217 keer gelezen

GOEDEREEDE - Zaterdag 20 april: Het was een prachtig gezicht; de sliert van motorrijders langs de binnenwegen en de tulpenvelden op Goeree-Overflakkee. Het mooie weer, de geweldige opkomst en de mooie opbrengst deden de rest voor de tweede editie van de Calandotoer, een sponsortoertocht voor motoren, waarvan de opbrengst naar Calando ging, de palliatieve zorginstelling in Dirksland. "De eerste telling zijn ca. €25695,35 is opgehaald, maar de teller loop nog," lacht organisator Pieter van der Kamp.

Na het startschot van Burgemeester Ada Grootenboer -Dubbelman deed de tocht, die in totaal zo'n 150 kilometer besloeg, alle dorpen op het eiland aan. Voor de veiligheid reden de motoren in kleine groepjes van tien personen. Geld voor de tocht werd niet alleen bijeengebracht door de deelnemers, die betaalden om mee te mogen doen. Vaak lieten zij zich ook nog sponsoren door familie en bekenden om nog meer aan Calando te kunnen doneren. Ook vele bedrijven sponsorden het evenement in geld of goederen. Pieter van der Kamp: Het was hartverwarmend. We kregen talloze mailtjes van mensen om te vragen hoe ze een gift konden doen. Ook werden er enveloppen en kaartjes met geld door de brievenbus gedaan bij de organisatie, maar ook bij het Hospice Calando in Dirksland. Ook zegden velen direct hulp hun toe om als vrijwilliger mee te werken aan de tocht. Heel veel dank aan alle betrokkenen, vrijwilligers en sponsors is dan ook op zijn plaats," aldus Pieter.

Energieneutraler

Calando is een instelling waar ongeneeslijk zieken bij wie het sterven aanstaande is terecht kunnen, ongeacht levensbeschouwing of geaardheid. In een huiselijke omgeving wordt door professionals 24-uurs zorg verleend met betrokkenheid en toewijding om het verblijf naar omstandigheden zo aangenaam mogelijk te maken. Calando is voor een groot deel afhankelijk van giften en sponsoring. De zorg is natuurlijk de eerste post waar het geld naartoe gaat, maar ook het gebouw en de inrichting moet goed onderhouden worden om een huislijke sfeer te kunnen waarborgen. Met de opbrengst van de Calandotoer 2019 zal een begin gemaakt worden om het pand van de instelling energieneutraler te maken, door zonnepanelen en een zonneboiler te plaatsen bijvoorbeeld. Wie alsnog wil doneren vindt alle informatie op de Facebookpagina Calandotoer. Ook zijn daar alle foto's terug te vinden om nog even na te genieten van het geweldige evenement.

Uit de krant