Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Obs de Inktvis gaat op wereldreis

DIRKSLAND - Leerlingen en leerkrachten van obs de Inktvis in Dirksland zijn op wereldreis. Op woensdagochtend 10 april is de themaweek van start gegaan die in het teken staat van een reis rond de wereld.

Door Sam Fish

De opening van de themaweek was dan ook meteen de start van de reis en daar hoort natuurlijk wel een paspoortcontrole bij. De leerlingen moesten dan ook op de parkeerplaats voor de school bij hun leraar wachten voor de paspoortcontrole. Per klas mochten kinderen het plein op en moest er een stempel in het paspoort komen te staan. Directeur Albert Tönissen was de douanier.

Op het plein werd er verzameld in een grote kring waarbij de docenten zichzelf en hun land van herkomst onthulden aan de kinderen. De leerkrachten komen deze week uit Frankrijk, België, Hawaii, Griekenland, Israël, Afrika en natuurlijk gewoon Nederland.

Tijdens de themaweek krijgen de kinderen les over verschillende landen van de wereld, worden er speciale activiteiten georganiseerd en wordt de week natuurlijk ook weer feestelijk afgesloten met een gezellige avond. Een wereldreis om nooit meer te vergeten.

Meer berichten