Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Topprestaties op Swimcup Eindhoven

REGIO - Drie Flakkeese zwemmers hebben deelgenomen aan de Swimcup Eindhoven. Deelname aan deze wedstrijden is alleen weggelegd voor de zwemmers die aan strenge limiettijden hebben voldaan.

Phaedra Meijer Elise en Jorian Tanis, uitkomend voor MNC Dordrecht, hadden deze barrière weten te slechten. De volledige landelijke top en een groot aantal internationale zwemmers deed aan deze wedstrijden mee. Phaedra Meijer zwom de 50 meter schoolslag. Hierop zwom ze een prachtige tijd van 35.68, wat voor haar een dik pr betekende. Ze was na afloop erg tevreden over deze race. Elise Tanis, de VWO studente die lid is van het opleidingscentrum van de KNZB in Eindhoven, kwam op 6 afstanden uit. Ondanks dat Elise niet helemaal fit was, zwom ze toch een dik persoonlijk record op de 200 meter wisselslag. Haar tijd hierop was 2.23.03. Deze tijd was goed genoeg om aan de B finale mee te mogen doen. Op de 50 meter vlinderslag verbeterde ze bijna haar best tijd. In de C finale zwom ze een mooie 28.38. Jorian is een liefhebber van de zwaardere middellange afstand nummers. Hij zwom dit weekend vier afstanden. Hierbij debuteerde hij dit jaar in een finale op de Swimcup Eindhoven. Die behaalde hij op de 200 meter rugslag. In de series scherpte hij zijn persoonlijk record al aan tot 2.14.02. In de C-finale verbaasde hij zichzelf met een nog betere tijd van 2.12.60. Op de 100 meter vrij stond er voor hem ook een mooi persoonlijk record op de klokken. Eindelijk onder de 55 seconden. Zijn nieuwe pr is 54.97.
Bij de junioren Swimcup kwamen nog twee zwemmers uit Goeree Overflakkee in actie. Dit waren Thalia Meijer en Leyla Oversluizen. Thalia is een echte schoolslag zwemster. Zij zwom een mooi persoonlijk record op de 50 meter schoolslag: 39.38. Op de 50 meter rug scherpte ze haar persoonlijk record aan tot 37.50. Leyla zwom op de 200 meter vrij 2.26.18. Op de 50 meter rug zwom ze 2 seconden van haar beste tijd af tot 36.19. Deze mooie tijden leverde haar een finaleplaats op. Dit ging gepaard spektakel. Leyla was echter niet onder de indruk van de grote show en snelde naar een fantastische tweede plaats en een nieuw persoonlijk record van 1.05.12. Dit leverde haar een mooie beker op. Zo werd het een zeer geslaagd weekend voor de Flakkeese zwemmers. Ze kunnen zich nu gaan voorbereiden op een grote internationale wedstrijd in Antwerpen waar ze vanaf vrijdag 19 april aan mee zullen doen.

Meer berichten