Logo eilandennieuws.nl
Terrassen maken nu onderdeel uit van het rondje over de Ouddorpse markt.
Terrassen maken nu onderdeel uit van het rondje over de Ouddorpse markt. (Foto: )

Positieve reacties op uitbreiding en vernieuwing Ouddorpse weekmarkt

"Een rondje Ouddorp" biedt enthousiaste leden van wieler- en tourclubs een aansprekend en gewild parcours. Verdere uitleg is niet nodig. Sinds enkele weken is er in de eilandelijke badplaats een tweede rondje bijgekomen. Nu niet over fietspaden, maar al wandelend in vier straten in de Ring. Daar treft men elke dinsdag op de Hoenderdijk, Weststraat, Raadhuisstraat en Boompjes een aaneengesloten weekmarkt aan. Niet alleen goed gegroepeerd met food- en non foodstands, maar ook met talrijke terrasjes van de horecasector. Een nieuwe opzet waarin BIZ Ouddorp (Bedrijven Investerings Zone), gemeente Goeree-Overflakkee en de markthandel de handen ineen sloegen.

Tekst en foto's: Jaap Ruizeveld

Een krachtenbundeling die - zo is nu al de verwachting - attractief overkomt op de bezoeker van Ouddorp. Peter v.d. Langkruis (secretaris BIZ Ouddorp) en ondernemer in de recent geheel vernieuwde Brunawinkel zegt: "De eerste reacties over de nieuwe en uitgebreide weekmarkt zijn positief. De consument, de bezoeker vindt het prettig nu rond te kunnen lopen langs de stands. Door de andere indeling is er ook meer ruimte gekomen in een aantal straten."

Resultaat

Peter deelt graag een compliment uit voor de inzet van de gemeente Goeree-Overflakkee. "Gezamenlijk is dit project tot stand gekomen. Meningsverschillen uit het verleden over ruimtelijke indelingen konden worden overbrugd. Echt een pluim voor de energie die vanuit onze lokale overheid daaraan is besteed. Als dan vanuit de ondernemers en de markt ook positief support wordt gegeven, kom je tot een gezamenlijk gedragen en gewenst resultaat en is er onderling veel vertrouwen".

Verplaatsingen

De nieuwe indeling betekende verplaatsing van een aantal stands. Om een voorbeeld te noemen: trekkers als Vos (Groenten en Fruit) en Dammers Kazen stonden lange tijd op de Weststraat. Beide kramen/stands zijn verhuisd en staan nu als buren in de Raadhuisstraat. De kooplieden kunnen het best samen vinden daar in het midden van de foodaanbiedingen. Veel kramen zijn overigens op hun vertrouwde locatie gebleven.

Reacties

Wat vinden de marktbezoekers zelf? Een aantal reacties: "Even zoeken de eerste keer, want je bent gewend direct naar een vast punt te lopen voor je aankopen. Maar zo geweldig uitgebreid is de Ring nu ook weer niet, dat je veel tijd kwijt bent om je te oriënteren. Bovendien na één keer weet je het wel en is het als vanouds". Andere opmerkingen: "Wil je met je tijd meegaan, dan moet je regelmatig aanpassingen doen om het aantrekkelijk te houden. Updaten heet dat toch? Goed dat terrassen en zitjes zijn ingepast. Dat verhoogt de sfeer. Een afspraakje met een vriendin of buren is zo gemaakt en dan kun je kiezen waar je je kopje koffie of thee met wat lekkers er bij wilt gebruiken. Het is zeker een aanwinst dat er een nieuw parkeerterrein (Goudsmiene met 143 plaatsen) zo dichtbij is geopend. Binnendoor ben je van daaruit in enkele minuten op de markt."

Extra dimensie

Vos en Dammers menen dat de markt een extra dimensie heeft gekregen. Een grotere diversiteit in aanbod. Dat is aantrekkelijk voor de bezoeker. De nieuwe indeling, het rondje op de Ring is ook sfeervoller. Wel zijn er nog kleine verkeerstechnische maatregelen nodig zodat geen autoverkeer nog een deel van de Raadhuisstraat kan oprijden. Met paaltjes zal dat bij de entree vanaf de Stationsweg worden opgelost. Er moet namelijk een plek vrij blijven voor een brandweerwagen of voor een hulpverleningsvoertuig. BIZ-secretaris v.d. Langkruis tenslotte: "Wij beseffen dat wij als ondernemers gezamenlijk moeten blijven investeren in kwaliteit. Dat houdt ook de markt vitaal. Het is plezierig te weten dat de Ouddorpse weekmarkt volop in de belangstelling staat. Er is een wachtlijst met marktkooplieden voor een plekje".

Meer berichten