Afbeelding

Politie controleert kluisjes middelbare scholen

Algemeen 1.411 keer gelezen

Maandag 18 maart zijn de kluisjes op de middelbare scholen op het eiland gecontroleerd. De controle is uitgevoerd door de politie en de Buitengewoon Opsporing Ambtenaren (BOA's) van de gemeente een groot aantal kluisjes en lokalen. De aanwezige drugshond Rocky (9 jaar) was het nog niet verleerd.

Diverse kluisjes en tassen werden geopend nadat de hond 'aansloeg'. Dit leverde vier zakjes wiet op en meerdere signalen dat de eigenaar van het kluisje recent drugs in zijn of haar kluisje had. Bij de handmatige controles werden diverse zaken aangetroffen die in strijd zijn met het schoolreglement, zoals aanstekers, sigaretten en twee mesjes.

Andere bijzondere ontdekkingen waren een busje pepperspray en een leeg lachgas-patroon. Het doel van de controle is om de veiligheid op de scholen te bevorderen. Er is gecontroleerd op de Prins Maurits en drie locaties van het RGO aan de Langeweg, Schoolstraat en Koningin Julianaweg.

In het schoolveiligheidsconvenant dat middelbare scholen op Goeree-Overflakkee met de gemeente en politie hebben opgesteld, is afgesproken dat er jaarlijks een kluisjescontrole plaatsvindt.

Afbeelding

Uit de krant