Logo eilandennieuws.nl
Peter en Angelina van de Langkruis te midden van hun team.
Peter en Angelina van de Langkruis te midden van hun team. (Foto: )

Advertorial: Bruna Ouddorp weer open na verbouwing

OUDDORP - De kantoorboekhandel Bruna aan de Hoenderdijk in Ouddorp was de afgelopen weken gesloten voor een flinke verbouwing. Peter en Angelina van de Langkruis en hun team hebben in de tussentijd zeker niet stil gezeten. Afgelopen donderdag, 7 maart, ging de winkel weer open en kon iedereen het zelf zien: een ware metamorfose!

Tekst en foto: Pauline Hof

De plannen voor een verbouwing waren er al een tijdje, maar nu was het eindelijk zover. Deze timing maakte wel, dat in deze winkel nu de allernieuwste Bruna-formule kon worden neergezet. "Er zijn maar vier winkels in Nederland met deze splinternieuwe look en daar zijn wij er nu één van", vertelt Peter trots. De winkel, die nu een zwarte en houten inrichting heeft, doet ruimer aan dan voorheen, hoewel de oppervlakte natuurlijk niet is veranderd. Peter vervolgt: "Er is een nieuwe indeling gekomen, die er voor zorgt dat de ruimte efficiënter benut wordt. Ook door het nieuwe lichtplan is de 'donkere boekenhoek' van voorheen, aan de rechterzijde van de zaak, nu veel meer bij de rest van de winkel betrokken."

Overzichtelijk

De nieuwe indeling van de winkel moet er bovendien voor zorgen dat het prettiger winkelen en snuffelen wordt. Bij Bruna houden ze consumententrends nauw in de gaten en wordt de winkelformule daar doorlopend op aangepast. Daar profiteert Bruna Ouddorp nu van. In de nieuwe opzet staat alles 'per belevingswereld' bij elkaar. Sporttijdschriften en -boeken staan in de sporthoek, kooktijdschriften en kookboeken staan ook bij elkaar. Dat geeft een overzichtelijk beeld. De wenskaarten staan in molens voor de ramen en aan de lange wand links voor de ING-unit. Peter: "We hebben voor deze opstelling gekozen omdat het alternatief was, dat er anders geen daglicht meer zou binnenkomen. We zijn echt heel tevreden met het resultaat."

Uitgebreid

Het assortiment, dat altijd al heel ruim en uitgebreid was, is slechts op een paar punten veranderd. Angelina: "Er is nu een speciale kast voor Nijntje-producten bijgekomen. Het witte Dick Bruna konijntje is natuurlijk vreselijk populair in binnen- en buitenland en zij heeft nu bij ons een eigen kast. Ook hebben wij een nieuwe vitrine, buiten het Bruna-assortiment om, met luxe pennen in de prijsklasse van 17 tot ca. 100 euro van de merken Cross, Sheaffer en Parker. Een mooie pen is echt een schitterend cadeau bij een diploma of jubileum. Wij vinden het dan ook een aanwinst die voortaan aan onze klanten te kunnen aanbieden."

Meer berichten