Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Column Tiny House: Verrast door alle positieve reacties

Het is nu 3 weken geleden dat het artikel met onze tiny house plannen in het Eilanden-Nieuws stond. Sindsdien hebben we heel veel positieve reacties gekregen van zowel bekenden en onbekenden. Er kwamen verschillende berichten binnen van mensen die eventueel een stukje grond beschikbaar zouden hebben voor één of meerdere tiny houses. Dat was voor ons een grote verrassing! We zijn bij deze mensen langs geweest en een gesprek met de gemeente, waarin we deze stukken grond gaan bekijken, staat gepland.

Ook hebben we veel reacties gekregen van mensen die enthousiast worden van de tiny house gedachte (eenvoudig, schuldenvrij en dicht bij de natuur leven), maar voor wie de stap om hier ook daadwerkelijk voor te gaan een brug te ver is. Voor ons heel herkenbaar, want het is ook heel wat om je zekerheden los te laten. De komende periode houden wij jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent ons tiny house en zullen we nog wat uitgebreider vertellen over eerdere hobbels die we hebben genomen.

Voor ons begon het traject anderhalf jaar geleden bij het bezoeken van de landelijke tiny house dag in Almere. We wisten nog niet veel van tiny houses, maar we hadden er op internet en televisie al wel een aantal gezien. Op deze dag kregen we de kans om daadwerkelijk in een tiny house te kijken en te spreken met de mensen die er al een tijdje in woonden. Dit hielp ons om een beter beeld te krijgen van minimalistisch leven. Op verschillende plekken in Nederland zijn er mogelijkheden om op een open dag, één keer in de maand, tiny houses van binnen te bekijken.

Verder gingen wij in deze periode de Facebookpagina van 'Tiny house Nederland' volgen, zagen we via Netflix de documentaire 'Minimalism', keken we filmpjes op Youtube via het kanaal 'Living big in a tiny house' en lazen we het boek 'Tiny houses: 'minder huis, meer leven' van Monique van Orden. Hoe meer we hoorden, lazen en zagen, hoe enthousiaster we werden.

In deze periode besloten we dan ook al vrij snel om onze ideeën serieus te nemen en een afspraak te maken met de architect die we ontmoet hadden op de landelijke tiny house dag. Corné en ik maakten allebei een lijstje met onze woonwensen, waar onder andere op stond: verplaatsbaar, veel licht, een extra kamertje, een bad, ramen die open kunnen, enz. De architect zette onze wensen en ideeën om in tekeningen van een prachtig huisje. Tussen het schetsontwerp en de technische tekeningen die we deze week hebben ontvangen zat aardig wat tijd, maar nu kan de bouw dan ook echt van start gaan. Op de foto is de trailer te zien waarop de aannemer vanaf deze week ons tiny house gaat bouwen. We houden jullie op de hoogte!

Hartelijke groet, Corné en Mirjam

Volg de bouw van een Tiny House

In een artikelenserie vertellen Corné en Mirjam over de ontwikkelingen van hun Tiny House. In de eerste aflevering vertellen ze over hun motivatie en inspiratie en arriveert de trailer op het eiland. Contact kan via tinyhousesgo@hotmail.com.

Meer berichten