Logo eilandennieuws.nl
De cheques zijn met veel enthousiasme in ontvangst genomen door de verenigingen. Foto: Jaap Peeman
De cheques zijn met veel enthousiasme in ontvangst genomen door de verenigingen. Foto: Jaap Peeman

Jumbo overhandigt tienduizend euro aan verenigingen

OUDDORP – Jumbo Sperling aan Plein 215 in Ouddorp bestaat 10 jaar en wil dat feest met allerlei uitingen met de klanten delen. Topper was zeker zaterdagmiddag, toen franchise ondernemer Coen Sperling op het centrale plein aan 14 Ouddorpse en Goereese verenigingen cheques overhandigde met een totaalwaarde van liefst 10.000 euro. Dit in het kader van de actie 'Spek je kas'. Bij besteding van 10 euro konden bezoekers van de supermarkt in een periode van zes weken een voucher laten scannen met vermelding van de door hen gekozen vereniging of organisatie.

Door Jaap Ruizeveld

Uiteraard was een ieder met zijn/haar cheque een winnaar. In het eindklassement scoorden Speeltuinvereniging De Flipjes (2.193 euro), voetbalvereniging WFB (1.765 euro) en de Ouddorpse Reddingsbrigade (1.069 euro) het hoogst. Vertegenwoordigers mochten de cheques (bedragen zijn maandag op de bankrekening bijgeschreven) in ontvangst nemen en konden gelijk aangeven wat de bestemming van het geld zou zijn. Voor de drie genoemde winnaars was dat bij de Flipjes voor de aankoop meubilair voor onder de nieuwe overkapping; bestedingen van de euro's voor de enkele maanden geleden ontvreemde tractor bij voetbalclub WFB en voor opleidingen bij de Reddingsbrigade voor het vergroten van de veiligheid op de stranden.

Overhandiging

Voorafgaand aan de cheque-uitreiking was er een muzikaal optreden van Brassband Concordia (zelf in de prijzen vallend met 608 euro voor support aan de vernieuwing van één van haar instrumenten). Overige winnaars - met daarbij een aantal van de meest opvallende bestedingsopmerkingen: Postduivenvereniging 235 euro. Oranjevereniging Ouddorp (247 euro) te gebruiken bij organisatie Koningsdag; IJsclub Ouddorp (333 euro) voor interne inzet; Menvereniging 344 euro (voor nieuw hindernismateriaal te zien bij de wedstrijden op 11 mei); Scouting Jan Joosten (434 euro) voor kamp in 's Gravenzande; Raak de Roos (436 euro) voor jeugdmateriaal; 499 euro voor toneelvereniging De Klokkedieven Goedereede voor headsets; 576 euro voor Oranjevereniging Goedereede (inzet bij middagprogramma Koningsdag); 588 voor EHBO Ouddorp. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan wordt in Ouddorp op 25 mei de landelijke vergadering van EHBO Nederland georganiseerd en zijn er in de middag wedstrijden in Dorpstienden en tenslotte in dit rijtje 666 euro voor Sportvereniging De Kriekel, die gelden gebruikt voor kledingaankoop voor judo en andere sporttakken. Alle winnaars waren dolblij met de cheques en bedankten Jumbo Sperling voor het initiatief voor deze 'Spek je kas'-actie.

Meer berichten