Afbeelding

Mantelzorgcafé over financiële zorg(en)

Algemeen 153 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Donderdag 28 februari is er weer mantelzorgcafé in het Diekhuus te Middelharnis. Op deze middag komt de heer Cees-Jan Mulder, werkzaam in de bewindvoerders- en budgetbeheer sector bij Rapport Rotterdam.

Zijn werkgebied is o.a. Goeree-Overflakkee. Onder het genot van een kopje koffie, thee en lekkers zal Cees-Jan Mulder spreken over praktische zaken m.b.t. financiën waar mantelzorgers tegenaan (kunnen) lopen. De bijeenkomst heeft een open karakter waarbij er ruimte is om vragen te stellen, maar waar ook voorbeelden (uiteraard anoniem) uit de praktijk aangesneden kunnen worden. Op die manier kan er interactief met elkaar gecommuniceerd worden over het effect van financiën op geestelijke en – lichamelijke problematiek om zo evt. verbetering in uw situatie te brengen.
Dhr. Mulder: "In de samenleving zijn steeds meer mensen die te maken hebben met lichamelijke zorgen, geestelijke zorgen, financiële zorgen en administratieve zorgen. Van het één komt het ander waardoor veel mensen te maken krijgen met 'multi problematiek'. Financiële zorgen drukken zwaar op de gemoedstoestand van mensen waardoor geestelijke en –lichamelijke problematiek kan ontstaan of verergeren. Een bewindvoerder kan de druk van administratie en financiën verlichten en daarbij indirect bijdragen aan minder zorgen op lichamelijk en geestelijk vlak."
"Wij hopen u te ontmoeten op deze activiteit, mede ter ondersteuning van uw taak als mantelzorger", aldus de mensen van Stichting ZIJN. Het Diekhuus is te vinden aan Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-483366, toets 5.

Uit de krant