Afbeelding

112-dag voor kleuters van de Prins Maurits

Algemeen 413 keer gelezen

DIRKSLAND - De vier kleutergroepen van CBS Prins Maurits uit Dirksland spelen en werken rondom het thema 112. De kinderen zijn erg enthousiast en betrokken en leren veel over de brandweer, de politie en de ambulance.

Bij een noodsituatie bel je 112, vertel je wie je bent, waar je bent en wat er aan de hand is. Op initiatief van een aantal ouders die werkzaam zijn bij de verschillende hulpdiensten, werd er donderdag 14 februari een 112-dag georganiseerd. De kinderen gingen onder begeleiding van ouders in groepjes langs de verschillende hulpdiensten.
De brandweer stond met twee brandweervoertuigen op de parkeerplaats voor de school. De kinderen mochten in de auto kijken en ook echt spuiten. Allerlei materialen mochten onder begeleiding bekeken en gebruikt worden. Twee dappere juffen lieten zich met de ladderwagen hoog boven de school brengen.
Bij de wijkagent keken we in de politiebus en natuurlijk gingen de sirene en zwaailichten meerdere keren aan deze ochtend. De tweede politiewagen had een aanhanger. Op de aanhanger stonden 2 waterscooters. De politie vinden we niet alleen op de weg, maar ook op het water. De kinderen mochten op de waterscooters zitten. Een aantal stoere kleuters liet zich dat geen twee keer zeggen.
Er was ook een agente die vertelde over haar werk en zij liet ons haar uitrusting zien.
Het was even spannend of de ambulance ook aanwezig kon zijn, maar de hele ochtend stonden de drie ambulancebroeders klaar. Wat zijn er veel verbandjes en medicijnen in de ambulance, zeg! Ook mochten de kinderen achter het stuur en ze 'reden', met zwaailicht en sirene, zo hard ze konden naar het ziekenhuis.
De kinderen en juffen bedanken alle betrokken hulpverleners en kijken terug op een erg geslaagde en leerzame ochtend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant