Afbeelding

Beroepenmarkt groot succes

Algemeen 191 keer gelezen

MIDDELHARNIS - De RGO en de CSG Prins Maurits organiseerden dinsdagavond 12 februari samen met de gemeente Goeree-Overflakkee een beroepenmarkt voor de leerlingen van vmbo/mavo (klas 2), havo (4) tot en met vwo (5).

Dankzij de enthousiaste medewerking van maar liefst 57 (lokale) bedrijven en 24 onderwijsinstellingen, kon er een breed beeld neergezet worden van de toekomstmogelijkheden na de middelbare school. Er waren dermate veel bedrijven en onderwijsinstellingen enthousiast dat er een verdeling is gemaakt over de twee schoolgebouwen.
In de RGO waren de sectoren Techniek en Economie aanwezig. In de Prins Maurits waren de sectoren Zorg, Groen, Transport & Logistiek en Horeca & Recreatie aanwezig. Hierdoor kunnen leerlingen zich breed oriënteren om een juiste keuze te kunnen maken.
De markt werd dan ook door honderden leerlingen en hun ouders/verzorgers bezocht.
Wethouder Feller dankte na afloop alle medewerkers voor hun tomeloze inzet voor dit gebeuren, waarin de gemeente, onderwijsinstellingen en bedrijven de handen ineen slaan om door een geweldige presentatie de oriëntatie op verdere studiemogelijkheden voor de leerlingen te vergroten.

Afbeelding

Uit de krant