Afbeelding

Bloemen van De Boei op Wereldkankerdag

Algemeen 136 keer gelezen

DIRKSLAND - Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Dit jaar staan de zogenoemde 'late gevolgen' van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Op Flakkee o.a. in het van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland en door Inloophuis de Boei, de Overkant in Ouddorp.

In het kader van Wereldkankerdag boden, enkele dames van inloophuis de Boei afgelopen donderdag 7 februari, rozen aan de bezoekers van het van Weel Bethesda.
Mooie roze rozen die ingekocht en gesponsord werden door Larissa's Bloemen te Oude-Tonge. De eigenaresse heeft de afgelopen jaren naast haar werk, intensief gestudeerd om de opleiding Flower & Design verkort en uiteindelijk cum-laude af te kunnen ronden. Dit alles om haar droom te verwezenlijken, een eigen bloemenzaak. Een mogelijkheid die zij heeft gekregen. 'De rozen een hart onder de riem voor diegene die niet zo fortuinlijk zijn' aldus Larissa.

In de Boei kunt u terecht om met lotgenoten te praten over wat u is overkomen of er helemaal niet over praten als dat u wens is. Een kopje koffie of thee met een versnapering en gezellig samenzijn, de warme deken, even de zorgen op zijn beloop laten, even vergeten dat je ziek bent, gehoord worden om wie je bent en niet om wat je hebt. Vaak wordt er over hele andere zaken gepraat.
Op de 2de en 4de dinsdag van de maand kunt u vanaf 10 uur binnenlopen.
In de middag wordt er iets georganiseerd, een lezing of een doe-activiteit

Uit de krant