Afbeelding

VEERO uit zorgen over inhoud aanpak recreatie-initiatieven

Algemeen 440 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op de lijst Ingekomen stukken bij de gemeenteraadsvergadering staat donderdag een aantal documenten (reacties) van de VEERO en o.a. Stichting Natuurlijk Ouddorp. Dit passend bij een of meer van de drie onderwerpen op de agenda in de beeldvormende- en oordeelvormende fase: Plan van Aanpak Recreatie-initiatieven, het bestemmingsplan Ouddorp-Bad deelgebied Oost en het bestemmingsplan Woningen hoek Oude Nieuwlandseweg/Westerweg, alles in Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

De reactie van de VEERO is tweeledig. Enerzijds wordt gewezen op prettige samenwerking en contacten als stakeholder in het proces bij de totstandkoming van de toeristische visie met de gemeente, Groene Raad en overige partijen. Dit heeft geleid tot een aantal goed geformuleerde en onderbouwde beleidsstukken, waarmee de sector de komende jaren duidelijk vooruit kan. Maar op andere punten, met name in het Plan van Aanpak, heeft de VEERO een hele andere visie dan de opstellers van het document.

Grote zorgen

VEERO maakt zich grote zorgen over de gevolgen hiervan, mocht het document in de huidige presentatie door de gemeenteraad worden overgenomen. Gemeente en stakeholders maken nu beleid die de toekomst bepaalt voor het recreatieve product, landschap, enz. Een goed doordacht en afgewogen beleid is dan ook cruciaal voor bezoeker, inwoner en ondernemer. De VEERO vraagt de fracties haar reactie op het Plan van Aanpak mee te nemen in de overwegingen bij het debat van donderdagavond. Wij zijn graag bereid persoonlijk er een toelichting op te geven, stelt Jeroen den Hollander in zijn brief.

Natuurlijk Ouddorp

Stichting Natuurlijk Ouddorp vraagt met een groot aantal documenten, aanbevelingen/wensenlijst en projectbijlagen ook breed aandacht op de lijst Ingekomen stukken. Algemeen wordt het gemeentelijke bestuur gevraagd de oogwaardige cultuurhistorische waarde van het Schurvelingengebied te respecteren; de cultuurhistorische waarde van de kerkenpaden te koesteren, met het doel tot openstelling daarvan te komen als recreatief wandelgebied en uiteraard is er aandacht voor veiligheid van de burgers in verband met het steeds drukker wordende verkeer en aandacht voor zondagsrust in de badplaats.

Op agenda

In bijlagen geeft de stichting haar aanbevelingen en wensen aan van - onder andere - de onderwerpen Bed & Breakfast (zoveel mogelijk in buitengebied) tot Ouddorp-Bad Oost (geen appartementen hoogbouw), van Toppershoedje (geen uitbreiding) tot minicampings (maximum 5). De volledige inbreng van Stichting Natuurlijk Ouddorp staat op de vergaderagenda voor de raad van donderdag 14 februari.

Uit de krant