Afbeelding

Auto Wisse bestaat 20 jaar: "Het is een uit de hand gelopen hobby"

Algemeen 880 keer gelezen

DIRKSLAND - Auto Wisse in Dirksland viert op dinsdag 19 februari haar twintigjarig bestaan. Eigenaren Jan en Marjan Wisse willen dat natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom krijgen alle klanten een leuke Auto Wisse-mok cadeau.

Door Sam Fish, foto: Wim van Vossen

"We vinden het leuk om dingen weg te geven. We geven ook af en toe bosjes tulpen weg," zegt Jan Wisse. "Klanten waarderen het en wij willen op die manier laten zien dat ze niet alleen klanten zijn, maar dat we hen ook waarderen. Zonder klanten zouden we er tenslotte al lang niet meer zijn."

Van hobby tot werk

Jan schreef zich in 1996 in bij de Kamer van Koophandel. "Het is voor mij echt een uit de hand gelopen hobby. Ik ben opgegroeid in de land- en tuinbouw en in mijn vrije tijd sleutelde ik aan auto's. Er waren wat vrienden voor wie ik wel eens aan een auto werkte. Op een gegeven moment kwamen er steeds meer mensen die mijn hulp inschakelden, ook bij het kopen van een nieuwe auto," vertelt hij. "Daarom heb ik me toen maar ingeschreven, maar het bedrijf is voor mijn gevoel pas echt begonnen toen we in 1999 op de Spuikolk startten. Dat was het echte begin van Auto Wisse." Twintig jaar later zitten Jan en zijn vrouw nog steeds op hetzelfde plekje in Dirksland.

Door de jaren heen

Een bedrijf twintig jaar lang precies hetzelfde houden is bijna onmogelijk, maar Jan en Marjan hebben het redelijk onveranderd kunnen laten. "Ik moet zeggen dat er niet heel veel veranderd is," laat Marjan weten. "De techniek is vooruit gegaan en we hebben de werkplek uit kunnen breiden doordat we geen occasions meer verkopen, maar verder is alles hetzelfde gebleven." "We zijn gestopt met het verkopen van auto's in 2008," vult Jan zijn vrouw aan. "Het was niet rendabel meer en het opkopen van occasions werd steeds onbetrouwbaarder. We hebben dat gedeelte achter ons gelaten en zijn ons gaan focussen op het werk waar we goed in zijn."

Vandaag de dag

Auto Wisse is APK-specialist en geeft advies op maat. "We hebben wel eens klanten die met een specifiek probleem naar ons toe komen. Als wij hen niet kunnen helpen, dan sturen we ze door naar een garage die het wel kan," laat Marjan weten. "Ook dat is de service die onze klanten waarderen."

Uit de krant