Afbeelding
Foto: Youri Visser

Annebelle Breen opent haar eigen praktijk voor Manuele Therapie

Algemeen 1.388 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Met ingang van januari 2019 is Annebelle Breen een eigen praktijk voor Manuele Therapie begonnen. De praktijk is gevestigd in het Medisch Centrum (Langeweg 54, Middelharnis). Veel mensen zullen het nog van kennen als de 'oude Rabobank'.

"Met mijn fysiotherapiediploma op zak ben ik 5 jaar geleden begonnen als fysiotherapeut in Middelharnis. Om mijn kennis en kunde uit te breiden heb ik - in combinatie met werken - de driejarige Masteropleiding Manuele Therapie 2 jaar geleden succesvol afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik specifieke kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van stoornissen in gewrichten, zenuwen en spieren".

Manuele Methode Meyer

Naast de reguliere opleiding Manuele Therapie heeft Annebelle zich gespecialiseerd in Manuele Methode Meyer, waarbij de kern van de behandeling is gelegen in de wervelkolom. Deze methode is ontwikkeld door dokter Meyer. Met deze methode worden er vaak met een paar behandelingen goede resultaten bereikt. "Jaren geleden kampte ik zelf met nek- en rugklachten en ben ik na een lange zoektocht behandeld volgens Manuele Methode Meyer, waardoor mijn klachten na een aantal behandelingen volledig waren verdwenen. Toen is bij mij de interesse ontstaan om me hierin te verdiepen en vervolgens ben ik bij W.J. den Hengst, mijn behandelaar van toen, in opleiding gegaan om mijzelf deze methodiek eigen te maken. Met deze behandelmethode wordt de oorzaak van veel uiteenlopende klachten aangepakt, waardoor al snel vermindering van klachten optreedt en men zich aanzienlijk beter voelt", zo vertelt Annebelle.

Manuele Therapie staat vaak vooral bekend om een aantal specifieke technieken, bijvoorbeeld het 'kraken', maar het is nog veel breder dan dit. Het doel van Manuele Therapie is het beter laten bewegen van gewrichten, gecombineerd met afname van spierspanning, waardoor het lichaam weer in balans komt. Het lichaam als geheel benaderen, dat is waar het om gaat. Tijdens de opleiding is de ziekteleer van de wervelkolom en andere gewrichten uitgebreid aan bod gekomen, waardoor ook complexe lichamelijke klachten binnen het vakgebied van Manuele Therapie vallen.

Pijnklachten

Voor veel uiteenlopende klachten aan het 'houdings- en bewegingsapparaat' kan manuele therapie een zinvolle behandelmethode zijn: nek- en schouderklachten; hoofdpijn/migraine, duizeligheid; rug-, heup- of beenklachten; bekkenklachten; frozen shoulder; tennis- of golfarm; carpaal tunnelsyndroom.

Bekijk de website voor een volledig overzicht: www.manueletherapiebreen.nl.

Of neem contact op via: 06-15141389.

Uit de krant